Evropa

Grupa stranaca uhapšena u Poljskoj pod optužbom da su ruski špijuni

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2023

-

23:39

Grupa stranaca uhapšena u Poljskoj pod optužbom da su ruski špijuni
Poljska policija - Copyright Tanjug AP/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Grupa stranih državljana uhapšena je danas u Poljskoj pod sumnjom da su špijunirali u korist Rusije. Bi-Bi-Si prenosi da su lokalni mediji javili da je šest osoba privedeno zbog sumnje da su postavili tajne kamere za snimanje osetljivih infrastrukturnih objekata koji se koriste za isporuku vojne pomoći Ukrajini.

Radio stanica RMF FM prenela je da je ova špijunska ćelija pripremila planove sabotaže i postavila desetine kamera pored železničkih čvorišta i važnih transportnih pravaca u poljskoj provinciji Podkarpatje, koja se graniči sa Ukrajinom.

Poljski mediji ne navode iz kojih su država uhapšeni osumnjičeni za špijunažu.

Nekoliko kamera je pronađeno i u blizini malog regionalnog aerodroma koji je pretvoren u međunarodno logističko čvorište za isporuku vojne i humanitarne pomoći Ukrajini.

Ovaj aerodrom se smatra veoma osetljivim infrastrukturnim objektom koji su američke oružane snage zaštitile protivvazdušnim raketnim sistemima Patriot.

Američki predsednik Džozef Bajden je nedavno na putu ka Kijevu sleteo na ovaj aerodrom, podseća se u izveštaju britanskog javnog servisa. 

Komentari (0)

Evropa