Evropa

Kanarska ostrva i Valensija traže uvođenje policijskog časa

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2021

-

22:50

Kanarska ostrva i Valensija traže uvođenje policijskog časa
Kanarska ostrva - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Španska Kanarska ostrva i region Valensije zatražili su danas od španske vlade da ponovo uvede policijski čas jer raste stope zaraze koronavirusom među mladima koji nisu vakcinisani, što preti da poremeti letnju turističku sezonu.


Španske regionalne vlasti su, otkako je u maju ukinuto vanredno stanje, odgovorne za reagovanje na krizu koronavirusa, ali im je potrebno odobrenje suda ili uredba vlade kako bi uveli stroge mere, uključujući lokdaun, zabranu putovanja i policijski čas, objašnjava Rojters.

Kanarska regionalna vlada najavila je da će tražiti od svog Vrhovnog suda da odobri policijski čas u periodu od 00.30 do 6.00 ujutru na Tenerifima, ostrvu koje beleži najveću incidencu virusa.

Predsednik Kanarskih ostrva Angel Viktor Tores rekao je za radio Kadena Ser da će takva mera sprečiti okupljanja tokom noći i tokom vikenda.

"Pritisak na bolnice raste. Na Tenerifima jedinice za intenzivnu negu popunjene su oko 15 odsto, a na intenzivnu negu primaju se mladi", rekao je on.

Valensija, u kojoj se nalazi popularno odmaralište Benidorm, kao i centralni španski region Kastilja i Leon su već tražili od španske vlade da uvede policijski čas, ali je ministarka zdravlja rekla danas da to "nije na stolu".

Nemačka je ranije danas proglasila Španiju rizičnim područjem što znači da turisti i Nemci koji se vraćaju iz Španije moraju da imaju negativan test na kovid-19 kako bi izbegli karantin.

Francuska je prethodno upozorila svoje građane da izbegavaju odlazak u Španiju, iako španski ministar turizma tvrdi da je njegova zemlja bezbedna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa