Evropa

Francuski spasioci pronašli šesto telo u ruševinama srušenih zgrada u Marseju

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

21:10

Francuski spasioci pronašli šesto telo u ruševinama srušenih zgrada u Marseju
Francuski spasioci pronašli šesto telo u ruševinama srušenih zgrada u Marseju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski spasioci pronašli su šesto telo u ruševinama zgrada u Marseju, koje su se srušile nakon eksplozije, rekao je gradonačelnik Benoa Pejan.

Vlasti su ranije saopštile da se osam osoba vodi kao nestalo nakon eksplozije u nedelju, čiji je uzrok još nepoznat, preneo je Rojters.

profimedia

 

Eksplozija je uništila dve stambene zgrade, a treća se delimično urušila. "Otkrivanje tela je jezivo, teško i dramatično", istakao je francuski ministar stanovanja Olivije Klajn i dodao da vlada mora da podrži žrtve, njihove porodice i one koji su evakuisani iz svojih domova.

Naveo je da se akcije spasavanja "odlučno nastavljaju", kao i da je dosad evakuisano 40 zgrada u blizini lokacije.

profimedia

 

Urušavanje je izazvalo požar koji je zakomplikovao spasilačke akcije. Na oko kilometar od mesta gde su se nalazile zgrade koje su se u nedelju srušile u Marseju, 2018. godine srušile su se još tri građevine, kada je poginulo osam ljudi.

Tanjug AP/Bishr El Touni

 

Gradonačelnik Marseja rekao je da se paralela između ta dva događaja ne može povući, dok je tužilac naveo da za zgrade srušene u nedelju nisu imale bilo kakve strukturalne probleme i da se kao moguće objašnjenje istražuje eksplozija gasa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa