Evropa

Lokalni izbori u Albaniji: U većini opština vodi Ramina Socijalistička partija

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

08:23

Lokalni izbori u Albaniji: U većini opština vodi Ramina Socijalistička partija
Lokalni izbori u Albaniji: U većini opština vodi Ramina Socijalistička partija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na lokalnim izborima u Albaniji, prema poslednjim podacima koje je objavila Centralna izborna komisija, u većini opština vodi Socijalistička partija Albanije premijera Edija Rame, prenosi Albanijan post.

Portal navodi da socijalisti vode i u Tirani, Draču, Skadru i Valoni. 

U nedelju uveče je saopšteno da je Socijalistička partija, prema preliminarnim rezultatima, pobedila u tri opštine u kojima se brojanje obavljalo elektronski - u Vori, Kamzi i Elbasanu.

Rama je proglasio pobedu svoje stranke u 50 opština.

U političkom nadmetanju učestovalo je 144 kandidata za gradonačelnike i 23.762 kandidata za opštinska veća. Pravo glasa na izborima u nedelju imalo je 3.650.550 birača.

Jedan od lidera opozicione koalicije Zajedno pobeđujemo, bivši predsednik Salji Beriša, optužio je premijera Ramu da je koristio ''bandite da manipuliše izbornim procesom''.

"Rama je učinio sve da manipuliše rezultatom. Kada upadnete na biračka mesta sa nasilnicima, to radite da biste promenili ishod. Kad ste podelili desetine, da ne kažem stotine miliona evra...Dva dana su stotine miliona podeljene bandama i sve je to urađeno sa zaštitom policije. Što se tiče službenika koji su delili novac, policija je bila ravnodušna", optužio je Beriša Ramu, preneo je "Balkan veb". 

Komentari (0)

Evropa