Evropa

"Kiša kokaina na Sardiniji": Uhapšen pilot koji je drogu vrednu devet miliona evra bacio na krov kuće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2021

-

10:28

"Kiša kokaina na Sardiniji": Uhapšen pilot koji je drogu vrednu devet miliona evra bacio na krov kuće
"Kiša kokaina na Sardiniji": Uhapšen pilot koji je drogu vrednu devet miliona evra bacio na krov kuće - Copyright EPA/ETTORE FERRARI

veličina teksta

Aa Aa

Kofer pun kokaina trebalo je da 28. marta padne iz lakog aviona u ruke krijumčara droge na zemlji u mestu Baratili San Pietro, ​​gradu sa oko 1.200 ljudi na Sardiniji. Umesto toga, pao je na krov kuće, usput razbivši solarni panel.

Zaprepašćeni vlasnici imanja čuli su snažan prasak i odmah pozvali policiju, koja je na krovu pronašla crni kofer u kome je bilo 8,5 kg čistog kokaina vrednog više od devet miliona evra.

„Kiša kokaina pada na Sardiniji“, objavila je italijanska štampa o incidentu 28. marta, upoređujući ga sa taktikama koje koriste trgovci drogom u Južnoj Americi. Posle četvoromesečne potrage, policija je u utorak uhapsila pilota aviona, piše Gardijan.

Istraga je otkrila da je avion poleteo sa malog aerodroma u Rimu i krenuo na zapad ka provinciji Oristano, gde je nestao sa radara na oko 20 minuta, pre nego što je kofer bačen jer je leteo na tako maloj visini.

„Analiza GPS-a koji se nalazi u avionu potvrdila je da je tokom tih 20 minuta letelica obavila nekoliko krugova u predelu iznad mesta gde je otkriven kofer“, rekla je policija.

Uz pomoć izjava svedoka osoblja aerodroma i evidencije o punjenju goriva, policija je uspela da identifikuje pilota kao Frančeska Rica (28) iz Rima.

On je radio kao pilot za mađarsku kompaniju kada je uhapšen na aerodromu u Kaljariju. Policija i dalje traga za trgovcima ljudima koji su trebali uhvatiti zalihu.

Incident je zvanično bio prvi za Sardiniju, ali policija sumnja da su droge sa neba ranije neotkrivene padale iznad ostrva.

Komentari (0)

Evropa