Evropa

Endrju Tejt optužen za silovanje i trgovinu ljudima

Komentari

Autor: Rojters

20/06/2023

-

12:39

Endrju Tejt optužen za silovanje i trgovinu ljudima
Endrju Tejt optužen za silovanje i trgovinu ljudima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rumunski tužioci poslali su u utorak na suđenje kontroverzne internet ličnosti Endruja Tejta, njegovog brata Tristana i još dvojicu osumnjičenih po optužbama za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena, prenosi Rojters. 

Braća Tejt i dve osumnjičene Rumunke nalaze se u kućnom pritvoru dok se ne pokrene krivična istraga za zlostavljanja počinjena nad sedam žena, optužbe koje su negirali.

Četvorica su bila u policijskom pritvoru od 29. decembra do 31. marta pre nego što im je sud u Bukureštu odredio kućni pritvor.

Endru Tejt je takođe optužen za silovanje jedne od žrtava, dok je njegov brat Tristan optužen za podsticanje drugih na nasilje.

Suđenje neće početi odma, prema rumunskom zakonu, predmet se šalje preliminarnom veću suda, gde sudija ima 60 dana da pregleda spise predmeta kako bi zakonitost bila osigurana. 

Bivši kik-bokseri koji imaju američko i britansko državljanstvo i milione pratilaca na društvenim mrežama Braća Tejt, do sada najpoznatije ličnosti kojima će se suditi za trgovinu ljudima u Rumuniji.

Tužioci su rekli da su braća Tejt svoje žrtve regrutovali tako što su ih zavodili lažno tvrdeći da žele vezu ili brak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa