Poznati

Četvrta žena se pridružila tužbi protiv kik-boksera Endrua Tejta

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

18:01

Četvrta žena se pridružila tužbi protiv kik-boksera Endrua Tejta
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta žena pridružila se britanskoj građanskoj tužbi za odštetu protiv bivšeg kik-boksera i učesnika rijaliti programa Endrua Tejta, tvrdeći da ju je on davio i silovao nakon što su se upoznali u noćnom klubu u gradu Lutonu 2014.

Ona je bila na univerzitetu 2014. kada je, kako je navela, upoznala Tejta dok je bila u noćnom izlasku u njegovom rodnom gradu Lutonu, prenosi Gardijan.

''U početku je bio veoma ljubazan i šarmantan i na kraju sam otišla kući sa njim. U toku seksa počeo je da me davi tako jako da sam izgubila svest. Mislila sam da ću umreti. Kada sam se probudila, nastavio je da me siluje. Teško je to reći jer je tako uznemirujuće, ali tako je bilo'', rekla je ta žena.

Navela je da ju je na odluku da se pridruži tužbi inspirisalo čitanje priča o drugim ženama koje su bile ''dovoljno hrabre'' da progovore o ''slučaju Tejt''.

''Nadam se da će moja priča pomoći drugim ženama da učine isto, jer je lakše progovoriti kada shvatite da niste sami. U početku, mislim da sam poricala nakon što se to desilo... Bila sam mlada i mislim da sam verovatno malo krivila sebe'', rekla je.

Navela je da je njena odluka da se javi inspirisana "čitanjem priča o drugim ženama koje su bile dovoljno hrabre da progovore o Tejtu".

"Nadam se da će moja priča pomoći drugim ženama da učine isto, jer je lakše progovoriti kada shvatite da niste sami“, rekla je ona.

Prema advokatskoj kancelariji McCue Juri & Partners, cilj tužbe je da se dođe do "pravde, odgovornosti i kompenzacije za Tejtove žrtve", kao i da se podstakne "krivična istraga o Tejtovim zločinima u nadi da će biti krivično gonjen i osuđen u Britaniji, pored optužbi sa kojima se suočava u Rumuniji".

Četiri žene u kasnim 20-im i ranim 30-im godinama vode građanski postupak protiv Tejta zbog navodnih krivičnih dela između 2013. i 2016. godine dok je još živeo u Velikoj Britaniji.

Tejt (36), britansko-američki državljanin sa više od 6,5 miliona pratilaca na Tviteru, stavljen je u kućni pritvor u Rumuniji u aprilu nakon što je sud odbacio zahtev tužilaca za njegovo pritvaranje.
Zajedno sa bratom i dve Rumunke, Tejt se suočava sa optužbama za silovanje, trgovinu ljudima i organizovani kriminal.Oni su negirali sve optužbe.

Tužbe u građanskom predmetu odnose se na ličnu i psihijatrijsku povredu kao rezultat navodnog nasilnog seksualnog i fizičkog napada, kao i kontrole prinudom.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin