Evropa

Muškarac pucao iz kalašnjikova u Sisku: Jedna osoba poginula, osmoro prebačenih u bolnicu, traga se za napadačem

Komentari

Autor: Večernji list, Index

01/07/2023

-

22:00

Muškarac pucao iz kalašnjikova u Sisku: Jedna osoba poginula, osmoro prebačenih u bolnicu, traga se za napadačem
Muškarac pucao iz kalašnjikova u Sisku: Jedna osoba poginula, osmoro prebačenih u bolnicu, traga se za napadačem - Copyright Printscreen YouTube/ Večernji list

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je poginula, a više osoba je povređeno u pucnjavi u naselju Capraške Poljane u Sisku, saopštila je hrvatska policija, prenosi Večernji list. Navedeno je da se za počiniocem traga, a da je u toku i gašenje požara na tri objekta i da je to povezano sa pucnjavom.

Iz Hitne pomoći je potvrđeno da su oni u sisačku bolnici prevezli osmoro pacijenata. Večernji list javlja da oni imaju prostrelne rane na glavi, stomaku, kao i na ekstremitetima. Među povreeđnima nema dece, a jedna osoba je u bolnicu prebačena zato što je u kući bila prikačena na respirator, a nestala je struja. 

Prethodno je Večernji list javio da je muška osoba pucala iz kalašnjikova. Naselje je blokirano, a na terenu je mnogo policije.

Nad delom Siska se nadvio dim zbog zapaljena tri objekta. Vatrogasne službe su za RTL potvrdile da su njihove ekipe na terenu, ali nisu mogli da kažu ništa više od toga. Prema informacijama reportera večernjeg lista sa terena, jedan vatrogasac se prilikom intervencije nagutao dima. 

Kako je došlo do pucnjave?

Jutarnji list piše da su oni na mestu događaja saznali da je muškarac, star oko 60 godina, koji živi u ulici Capraške Poljane oko 20 sati, naoružan vatrenim oružjem došao u kuću kod komšije i da je na njih otvorio vatru, a da je zapalio dve susedne kuće.

Dodaje se da je jednog muškarca starosti oko 30 godina ubio, a da je više osoba ranio, nakon čega je pobegao.

Komšije za Jutarnji kažu da je napadač imao psihičkih problema i da je optuživao komšije da ga truju.

Građani u strahu: "Ne pamtimo da se nešto slično dogodilo"

Portal Index javlja da su Capraške poljane u Sisku blokirane, a da se iz objava na društvenim mrežama može pročitati da su građani u strahu. Navodi se da gradom celo veče odjekuju sirene policijskih vozila i vozila hitne pomoći.

Jutarnji prenosi pisanje portala Sisak.info koji navodi da su čuli da je napadač pobegao u šumu. Meštani kažu da ne znaju sve detalje incidenta.

"U gradu vlada panika, ne pamtim da se ovako nešto ikada dogodilo u Sisku", rekla je jedna čitateljka za hrvatski Dnevnik. Dodala je da je policija svuda i da oni neće izaći iz kuće dok se ne uhapsi napadač.

Facebook.com/Večernji list

 

Jedan čitalac "24 sata" je naveo da je pozvao policiju kada je čuo pucnjavu i da su specijalci sve blokirali. 

Komentari (0)

Evropa