Evropa

Jako nevreme zahvatilo Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Republiku Srpsku: Udari vetra dostizali 160 kilometara na sat

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2023

-

23:56

Jako nevreme zahvatilo Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Republiku Srpsku: Udari vetra dostizali 160 kilometara na sat
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je u poslepodnevnim satima južnu Austriju i preko Slovenije zahvatilo i Hrvatsku i delove BiH. Prema najavama meteorologa, olujno nevreme stići će i u Srbiju, i to sutra popodne.

Nevreme je u Austriji i Sloveniji izazvalo veliku štetu, jak vetar je nosio krovove, čupao stabla. Kako javljaju austrijski mediji, najgore je bilo u Tirolu, gde je snažan vetar nosio krovove kuća.

 

 

Na pojedinim stanicama u Austriji udari vetra dostizali su između 100 i 160 kilometara na sat.

Grmljavinsko nevreme s vetrom i jačom kišom večeras je zahvatilo delove Hrvatske i to  područje Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te Zagreb, Samobor, Čakovec i Bjelovar - srušena su stabla na ulice i električni stupovi i  dignuti pojedini krovovi, javljaju hrvatski mediji.

U Banjaluci su se, prenose "Nezavisne", pored jake kiše, čuli i snažni udari groma, a vetar je rušio drveće. U više delova grada Banjalučani su ostali bez struje, a u pojedinim naseljima padao je i led. 

Nevreme, jak vetar i kiša, zahvatili su severozapadni deo Republike Srpske što je znatno otežalo i usporilo saobraćaj. Ovo nevreme usledilo je nakon nekoliko dana nesnosnih vrućina u regionu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa