Evropa

"Oprao" milione: Londonski sud naložio advokatu bivšeg nigerijskog guvernera da plati 36 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

23:48

"Oprao" milione: Londonski sud naložio advokatu bivšeg nigerijskog guvernera da plati 36 miliona dolara
"Oprao" milione: Londonski sud naložio advokatu bivšeg nigerijskog guvernera da plati 36 miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Londonski sud naložio je danas nekadašnjem advokatu Džejmsa Iborija, bivšeg guvernera nigerijske savezne države Delta, da plati kaznu od oko 36 miliona dolara, nakon što je ustanovljeno da je pomagao u skrivanju sredstava koja su nezakonito stečena.

Odluka o kazni za Badreša Gohila dolazi nakon što je u petak Iboriju, koji je zloupotrebio svoju funkciju da bi se obogatio i oprao milione u Velikoj Britaniji, naloženo da plati 130 miliona dolara, prenosi Rojters. U suprotnom, bivši nigerijski guverner se suočava sa osmogodišnjom zatvorskom kaznom.

Njegov bivši advokat Gohil je 2010. godine osuđen po 13 tačaka za pranje novca i druga krivična dela povezana sa njegovom ulogom u pomaganju Iboriju da sakrije prihode dobijene od kriminalnih aktivnosti.

Ibori, koji je bio guverner Delte od 1999. do 2007. godine, nalazi se u Nigeriji i poručio je da će se žaliti na odluku suda.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa