Evropa

Kod Evije razbijen organizovani lanac trgovine migrantima

Komentari

Autor: Tanjug

04/08/2023

-

18:24

Kod Evije razbijen organizovani lanac trgovine migrantima
Kod Evije razbijen organizovani lanac trgovine migrantima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Organizovani lanac trgovine migrantima koji je delovao između Turske i grčkog ostrva Evije, razbijen je rano jutros u širem morskom i kopnenom području Kimi Evija, prenosi portal Katimerini.

U akciji su učestvovali službenici Uprave za bezbednost i zaštitu pomorskih granica (D.A.P.THAS) i lučke policije sa tri patrolna čamca i sedam patrolnih vozila.

Oko dva sata posle ponoći policija je na morskom području Agios Nikolaos - Koskinos na obali Evije uočila gliser dužine približno 10 metara iz kojeg se iskrcalo 27 ljudi.

Dok je brod plovio prema otvorenom moru, kako se pretpostavlja prema turskoj obali, operater je odbio da se pridržava uputstava službenika patrolnih brodova, razvijajući veliku brzinu i izvodeći opasne manevre, ali je posle potere brod zaustavljen, a uhapšena su dvojica turskih trgovaca ljudima koji su se nalazili na brodu.

Istovremeno, na obližnjem kopnu locirana su i zaplenjena četiri terenska vozila i nakon potere uhapšeno šestoro saučesnika krijumčara sa broda, četiri Avganistanca i dva Pakistanca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa