Evropa

Princu Hariju uklonjena titula Njegovo kraljevsko visočanstvo sa zvaničnog sajta

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2023

-

11:36

Princu Hariju uklonjena titula Njegovo kraljevsko visočanstvo sa zvaničnog sajta
Tanjug/AP/Andy Stenning - Copyright Tanjug/AP/Andy Stenning

veličina teksta

Aa Aa

Na veb stranici britanske kraljevske porodice princu Hariju, vojvodi od Saseksa, uklonjena je titula Njegovo kraljevsko visočanstvo, tri godine nakon što je prestao da obavlja dužnosti kao član kraljevske porodice.

Royal.uk sada navodi princa Harija i Megan kao vojvodu od Saseksa i vojvotkinju od Saseksa na stranicama njihove biografije, dok drugi članovi kraljevske porodice imaju titule Njegovo ili Njeno kraljevsko visočanstvo, preneo je britanski "Tajms".

Portparol Bakingemske palate rekao je za "Dejli meil" da sajt sadrži preko 5.000 stranica informacija o životu i radu kraljevske porodice, da je nakon smrti britanske kraljice Elizabete II sadržaj ponovo pregledan i da povremeno biva ažuriran.

Do razvoja događaja došlo je kada je princ Hari rekao okupljenima u Tokiju da je njegov život dobročinstvo tokom konferencije o sportu, zajednici i filantropiji. "Veći deo svog života sam bio uključen u mnoge dobrotvorne organizacije i veoma sam ispunjen 'davanjem' što je moguće većem broju ljudi. Moj život je dobročinstvo, uvek je bilo, uvek će biti", istakao je on.

Osmehujući se, vojvoda od Saseksa je, takođe, pohvalio "toplinu, saosećanje i velikodušnost" japanske kulture i rekao da bi srećno živeo tu ako bi ga želeli.

Princ Hari, je putovao sa svojom suprugom Megan i decom Arčijem (4) i Lilibet (2), a učestvovao je na ISPS-u (Međunarodno društvo za promociju sporta) Samitu sportskih vrednosti - specijalno izdanje.

Princ Hari je poručio da je japanska toplina, saosećanje, velikodušnost, svaki pojedinačni element japanske kulture zaista jedinstven i veoma poseban.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa