Život

Bivši predsednik Komisije za ravnopravnost i ljudska prava: Megan Markl je 'morala da nauči da bude crne boje kože

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2023

-

21:38

Bivši predsednik Komisije za ravnopravnost i ljudska prava: Megan Markl je 'morala da nauči da bude crne boje kože
Bivši predsednik Komisije za ravnopravnost i ljudska prava: Megan Markl je 'morala da nauči da bude crne boje kože - Copyright Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong, File

veličina teksta

Aa Aa

Vojvotkinja od Saseksa i supruga britanskog princa Harija Megan Markl ''morala je da nauči da bude crne boje kože'' nakon što se pridružila kraljevskoj porodici, iako je zbog toga ''pravila malo haosa'', izjavio je danas bivši predsednik Komisije za ravnopravnost i ljudska prava (EHRC) Trevor Filips.

On je istakao da za nju njena boja kože nije bila važna i da ''nikada nije bila deo njenog nasleđa'', prenosi britanski Tajms.

''Mislim da ljudi greše o tome ko je Megan Markl. I sama je rekla da, dok nije postala princeza, nikada sebe nije smatrala posebno crnkinjom i to je razumljivo. Ona je odrasla u Los Anđelesu, u najbrojnijoj crnoj enklaviu SAD. Išla je u privatnu rimokatoličku školu i rasa, u izvesnom smislu, nikada nije bila deo njenog porekla. Svako ko je došao iz crnačke porodice znao je da to nije njena teritorija'', rekao je Filips.

Megan, čija je majka Dorija Ragland crnkinja, a otac Tomas Markl belac, ranije je rekla da se prema njoj nisu ponašali kao prema crnkinji dok nije otišla u Veliku Britaniju.

Filips je rekao da je Megan zbog svog porekla propustila priliku da pokaže Veliku Britaniju kao tolerantnu, multikulturalnu naciju.

''Poenta koju zaista želim da kažem o Megan Markl je da je morala da nauči da bude crna na poslu, takoreći, i mislim da je napravila malo nereda i nije prihvatila savete. I to je na neki način razlog zašto su ona i Hari protraćili priliku da pokažu nešto važno u ovoj zemlji'', rekao je on.

Dodao je da to znači da je znala malo o rasnim pitanjima o kojima je kasnije počela da priča, posebno kada je optužila neimenovanog člana kraljevske porodice da spekuliše o tome kakvu bi boju kože imao njen i Harijev sin Arči.

U članku iz 2015. za magazin El, napisanom pre nego što je upoznala princa Harija, Megan je rekla da je ponosna što je mešovitog porekla.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin