Poznati

Psovke na račun princa Harija i Megan Markl: Čelnik Spotifaja nazvao vojvodu i vojvotkinju od Saseksa "prevarantima"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/06/2023

-

22:54

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Bil Simons, direktor odeljenja za inovaciju i monetizaciju podkasta kompanije Spotify, ismejao je princa Harija i Megan Markl nazvavši ih "prevarantima", nakon što je par sporazumno raskinuo ugovor sa čuvenom platformom. 

Spotify je ukinuo podkast vojvotkinje od Saseksa "Archetypes" jer nije proizvela dovoljno emisija koje bi garantovale punu isplatu 20 miliona dolara koliko je bio vredan ugovor koji su ona i princ Hari potpisali 2020. 

"'Je*eni prevaranti'. To je trebalo da bude podkast koji bismo s njima lansirali", rekao je Simons u svom podkastu.

"Treba jedne večeri da se napijem i ispričam priču o Zoom sastanku koji sam imao sa Harijem, kako bi mu pomogao oko ideje za podkast. To je jedna od mojih najboljih priča", dodao je direktor.

Simons još nije obrazložio zašto je vojvodu i vojvotkinju od Saseksa nazvao prevarantima, iako je njihov ugovor, prema zvaničnim objavama obe strane sporazumno raskinut.

Ugovor je potpisan krajem 2020. godine, a emitovanje je počelo u avgustu prošle godine, s tim da je objavljivanje pauzirano već mesec dana kasnije, zbog smrti kraljice Elizabete Druge.

U gostima Megan Markl u podkastu "Archetypes" gostovalo je nekoliko uticajnih žena, koje su govorile o uspehu i stereotipima koji se vezuju za žene u biznisu, ali je prva sezona okončana već posle 12 epizoda. 

Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong, File

 

Svetski mediji pišu da su im neimenovani izvori potvrdili da je do raskida ugovora došlo zbog nedovoljne produktivnosti Markl, dok drugi navode da su razlaz inicirali sami vojvoda i vojvotkinja, jer su želeli da pređu na drugu platformu.

"Preterivanje u investicijama"

Bez obzira na to šta je pravi razlog ovog skupog raskida ugovora, Spotify, po svemu sudeći, odustaje od onih sadržaja koji ne privlače dovoljno pažnje publike. Izvršni direktor kompanije Danijel Ek priznao je da su do sada izdvajali "previše novca i preterivali u investicijama". 

"Bićemo vrlo strogi po pitanju budućih investicija u sadržaje, a oni koji ne daju rezultate, očigledno neće dobijati nastavak ugovora", rekao je Ek.

Spotify je, naime, u problemima i pod velikim pritiskom investitora, jer su prošle godine zabeležili gubitak od 430 miliona evra. Već su otpustili stotinak ljudi iz svojih redova i najavili još barem 200 otkaza u podkasting odeljenju. 

Megan Markl takođe nije jedina slavna ličnost koja je ostala bez ugovora - prošle godine Spotify je otkazao saradnju i sa kompanijom Baraka i Mišel Obame. 

Jedan od najpopularnijih podkasta na Spotifaju i dalje je "The Joe Rogan Experience" kontroverznog voditelja Džoa Rogana, čiji ugovor vredi 200 miliona dolara. Ipak, poređenja radi, on je kompaniji svake nedelje isporučivao nekoliko višesatnih epizoda, koje su prosečno imale 11 miliona slušalaca, dok je Megan u 2022. isporučila samo 12 epizoda. 

Uprkos raskidu vrednog ugovora, princ Hari i njegova supruga daleko su od bankrotstva - sin kralja Čarlsa Trećeg dobio je avans u iznosu od 20 miliona dolara za svoje memoare "Rezerva" koji su sada u knjižarama, a potpisao je i petogodišnji ugovor od sto miliona dolara za Netfliks za proizvodnju dokumentarnih i igranih filmova i serija.

Komentari (0)

Magazin