Evropa

Smenjeno pet visokih policijskih oficira u Grčkoj zbog propusta u vezi sa sukobima navijača

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2023

-

21:08

Smenjeno pet visokih policijskih oficira u Grčkoj zbog propusta u vezi sa sukobima navijača
Smenjeno pet visokih policijskih oficira u Grčkoj zbog propusta u vezi sa sukobima navijača - Copyright Tanjug AP/Thanassis Stavrakis, Petros Giannakouris, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčka policija saopštila je da je smenjeno pet visokih oficira koji se smatraju odgovornim za incidente tokom sukoba navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a 7. avgusta ispred stadiona AEK-a u Atini, koji su rezultirali ubistvom navijača atinskog kluba Mihalisa Kacurisa i povređivanjem drugih navijača.

Štab grčke policije saopštio je da su smene usledile zbog propusta u organizaciji koji su rezultirali nesmetanim ulaskom hrvatskih huligana u Atinu i incidentima ispred stadiona AEK u Novoj Filadelfiji, u kojima je nastradao navijač atinskog kluba, prenosi ERT.

Kako se navodi u saopštenju, dva brigadna generala i tri direktora policije suspendovani su sa svojih funkcija do donošenja konačne odluke nadležnih disciplinskih organa.

Dodaje se da su dva pomoćnika načelnika Generalne policijske uprave Atike, Dimitris Davalos i Vasilis Kalambokis, uveče 7. avgusta, bili zaduženi za operativno upravljanje slučajem od ulaska Hrvata u Atinu i odlaska na stadion AEK-a.

Istovremeno, odgovornost je pripisana dvojici direktora policije i jednom zameniku direktora za način na koji su raspolagali informacijama za prelazak huligana preko njihovog područja i nepreduzimanja mera uprkos informacijama koje su imali. 

Prethodno je zbog ovog slučaja smenjeno sedam visokih policijskih službenika, podseća ERT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa