Politika

Incident dok su se građani okupljali na protestu u Gornjem Milanovcu, MUP: Autom udario dete na biciklu, vozač uhapšen

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/08/2023

-

21:01

Incident dok su se građani okupljali na protestu u Gornjem Milanovcu, MUP: Autom udario dete na biciklu, vozač uhapšen
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Automobil je u Gronjem Milanovcu udario dete dok su se građani okupljali na protestu u centru tog grada. Iz MUP-a je za Euronews Srbija potvrđeno da je vozač udario dete na biciklu oko 19.30 časova i da je on priveden. Nadležni tužilac je izašao na teren, a uviđaj je u toku, rekli su MUP-u i dodali da ne mogu da daju više informacija. 

Kako prenosi portal "GMinfo", vozilo milanovačkih registarskih tablica je prošlo glavnom ulicom u tom gradu i udarilo dete kod raskrsnice Karađorđeve i Glavne ulice. Ta ulica je inače zatvorena za saobraćaj od 18 časova, a od 19 sati su se građani okupljali na protestu.

Ovaj portal piše da je dete prebačeno u Hitnu pomoć i da nije životno ugroženo. Iz gornjomilanovačke bolnice potvrđeno je Tanjugu da dete ima lakše telesne povrede, ali je ipak iz preventivnih razloga zadržano na daljem posmatranju.

"Dete je zadobilo lakše telesne povrede, udarac u koleno i ogrebotine, u stabilnom je stanju, ali je iz preventivnih razloga zadražano u bolnici na posmatranju kako nalažu pravila u ovakvim situacijama. Urađena su kompletna snimanja, ultrazvuk, skener i utvrđeno je da nema težih povreda", rekao je za Tanjug direktor bolnice u Gornjem Milanovcu Predrag Šutić.  

Građani su posle incidenta okupili ispred policijske stanice i na trgu u tom gradu, a tim povodom se oglasio i predsednik opštine Dejan Kovačević koji je potvrdio da je osumnjičeni uhapšen i koji je naveo da čin nije politički motivisan. Pozvao je nadležno užilaštvo i policiju da najstrožije kazne počinioca ovog dela.

 

Komentari (0)

Srbija