Evropa

Pojavačaju se vatrogasne snage zbog požara na Androsu

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2023

-

21:17

Pojavačaju se vatrogasne snage zbog požara na Androsu
Pojavačaju se vatrogasne snage zbog požara na Androsu - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Na Androsu, najsevernijem ostrvu Kiklada, pojačane su danas vatrogasne snage kako bi pomogle u gašenju požara koji besni u oblasti Vitali, na severu ostrva. 

U ovom trenutku u Rafini ima osam vatrogasnih vozila i četiri francuska vozila, koja čekaju da se ukrcaju na trajekt kako bi stigli do Androsa. 

Kako prenosi lokalni sajt Enandro.gr, u podne je na lokaciji "Agia Marina" u blizini fronta u Vitaliju, vatra zahvatila kamion sa vodom Udruženja dobrovoljnih šumskih vatrogasaca Androsa, a vozač je bio prinuđen napusti vozilo. 

Vatrogasna služba je obaveštena o požaru od 10 časova.  Ostrvo je bilo u centru "suve oluje", a oblast je pogodilo mnogo gromova u poslednjih nekoliko sati, prenosi ''Prototema''.

Podseća se da na ostrvu deluje 21 vatrogasac, sedam vozila, jedan helikopter i dve letelice. Od kada je požar u oblasti Agija stavljen pod kontrolu, svi napori vatrogasaca su usmereni na aktivni front oko Vitalija, Gidesa i Ano Agios Petrosa. 

Oba požara su verovatno izazvali gromovi. Ranije popodne stanovnicima je poslata poruka upozorenja sa broja 112 da napuste područja ugrožena šumskim požarom i da slede uputstva nadležnih. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa