Evropa

Grčka pojačala snage za gašenje požara u Evrosu, raspoređeno još više od 100 vatrogasaca

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

12:14

Grčka pojačala snage za gašenje požara u Evrosu, raspoređeno još više od 100 vatrogasaca
Grčka pojačala snage za gašenje požara u Evrosu, raspoređeno još više od 100 vatrogasaca - Copyright Tanjug/AP/Achilleas Chiras

veličina teksta

Aa Aa

Grčke vlasti dodatno su danas pojačale snage za gašenje požara na severoistoku zemlje u Evrosu gde 13 dana gori požar, a izdale su i upozorenja stanovnicima u toj oblasti da budu u pripravnosti za moguću evakuaciju.

Više od 100 dodatnih vatrogasaca je raspoređeno, čime je ukupan broj dostigao 582, uz podršku 10 aviona i sedam helikoptera iz devet evropskih zemalja, saopštila je vatrogasna služba, preneo je AP.

U požaru, koji je izbio 19. avgusta, poginulo je 20 ljudi, izgorelo je na desetine kuća, kao i ogromne površine šume u regionu Aleksandrupolisa i Evrosa, u blizini granice Grčke sa Turskom. 

Požar u Dadiji u Evrosu gori već 13 dana, a do sada je izgorelo na hiljade hektara šumskog zemljišta.

Vatrogasna služba saopštila je da je u sredu bila naređena evakuacija iz Sidira i sela Đanuli zbog požara, objavio je "Katimerini".

Zbog jakih vetrova požar se približio selu Đanuli, navela je vatrogasna služba, upozoravajući da i za danas postoji opasnost od požara u mnogim delovima Grčke. 

Pripadnici Državne vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti  zbog velikog broja požara i nastavljaju se patrole vazdušnog osmatranja, kao i patrole vatrogasnih, policijskih i vojnih snaga. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa