Evropa

Grčka na udaru oluje "Danijel", na plaži na Eviji snimljen tornado

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2023

-

22:43

Grčka na udaru oluje "Danijel", na plaži na Eviji snimljen tornado
Grčka na udaru oluje "Danijel", na plaži na Eviji snimljen tornado - Copyright Prinskrin/Facebook/Forecast Weather Greece

veličina teksta

Aa Aa

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak tornada na Eviji, odnosno u luci Kimi, što je još jedan problem za meštane usred nevremena koje već danima besni u Grčkoj.

Na udaru oluje "Danijel" nalazi se oblast Tesalije, pa je tako zbog poplava izazvanih obilnim padavinama paralisan Volos, poluostrvo Pilion, ali i Skijatos. Grčka policija izdala je upozorenje građanima da ograniče svoje kretanje u oblasti Pijerije, Tesalije, Sporada, Evije i Ftiotide.

Nevreme je odnelo i prvu žrtvu, muškarca koji je izgubio život kada je na njega pao zid u oblasti Agios Georgios u Volosu. Četrdesetdvogodišnji vozač automobila kojeg je odneo nabujali potok Agia Ekaterini takođe se vodi kao nestao, pišu grčki mediji.

Grčka policija obustavila je saobraćaj na širem području grada Volosa, poluostrvu Pilion i planinskoj regiji Magnezije i izdala upozorenje da su trenutne vremenske prilike "izuzetno opasne".

Građanima oblasti koje su na udaru jakog nevremena stigle su i poruke upozorenja da ne izlaze iz kuće, a državne i javne službe Tesalije obustavile su danas rad. Najteže je trenutno u Volosu, ponajviše u centru grada gde su poplavljeni svi putevi, a stotine automobila je zaglavljeno na ulicama.

Na južnom Pilionu, letovalište Milini je potpuno poplavljeno i bez struje.

Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni guverner Tesalije Kostas Agorastos nastavljaju da upućuju kontinuirane apele građanima da ostanu u svojim domovima i ne izlaze dok se oluja ne smiri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa