Evropa

Ostavka posle poljupca koji je digao Španiju na noge: Luis Rubijales nije više predsednik Fudbalskog saveza

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2023

-

23:47

Ostavka posle poljupca koji je digao Španiju na noge: Luis Rubijales nije više predsednik Fudbalskog saveza
Luis Rubijales - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Fudbalskog saveza Špranije Luis Rubijales podneo je ostavku na tu funkciju, nakon što ga je Svetska fudbalska federacija FIFA suspendovala na 90 dana pošto je posle finala Svetskog prvenstva u fudbalu za žene poljubio špansku fudbalerku Dženifer Ermoso.

On je odluku o ostavci saopštio u intervjuu sa britanskim novinarom Pirsom Morganom.

''Ostavka? Da, moram to da uradim jer ne mogu da nastavim da obavljam svoj posao. Odluku donosim nakon što sam se uverio da će moj odlazak doprineti stabilnosti koja će nam omogućiti da dovedemo Svetsko prvenstvo 2030. u našu zemlju'', rekao je Rubijales.

On je na svom nalogu na mreži X takođe potvrdio da se povlači i sa mesta potpredsednika Evropske fudbalske organizacije UEFA.

''Braniću svoju čast i nevinost. Verujem u budućnost i istinu. Hvala svima'', napisao je Rubijalse, uz sažetak optužbi koje se vode protiv njega.

Prošlog meseca, španski tužioci pokrenuli su istragu protiv njega nakon što je poljubio u usta Dženifer Ermoso 20. avgusta kada je Španija osvojila Svetsko prvenstvo za žene.

Tužilaštvo razmatra da li ovaj incident ima elemente seksualnog napada.

Rubijales je ranije rekao da je pogrešio, ali je i poljubac nazvao sporazumnim, dok je Ermoso to demantovala, rekavši da mu nije dala dozvolu da je poljubi i da se oseća povređeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa