Evropa

Novi ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Iglji Hasani zvanično preuzeo dužnost

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

22:12

Novi ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Iglji Hasani zvanično preuzeo dužnost
Novi ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Iglji Hasani zvanično preuzeo dužnost - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novi ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Iglji Hasani danas je zvanično preuzeo dužnost nakon što je položio zakletvu pred predsednikom Albanije Bajramom Begajem.

Hasanija je dočekala njegova prethodnica Olta Džačka i diplomatsko osoblje, koji su prisustvovali zvaničnoj ceremoniji primopredaje dužnosti u prisusutvu zamenice premijera Beljinde Baluku, preneo je "Albenian dejli njuz".

Hasani rekao je da će glavni prioritet Ministarstva na čijem je čelu i dalje biti evropske integracije, ističući da su albansko predsedavanje OEBS i angažman u Savetu bezbednosti UN kvalitativno povećali ulogu Albanije u međunarodnoj areni.

"Na svima nama je da pokušamo da dovedemo više investicija u našu zemlju, da pomognemo ovom kvalitativnom napretku koji je ova prelepa zemlja ostvarila. Uveren sam da ćemo zajedno stvoriti prave modalitete da napredujemo još dalje na putu koji je pred nama", rekao je on.

Džačka je ocenila prethodne godine kao veoma uspešne za albansku diplomatiju.

"Veoma sam ponosna na napredak procesa evropskih integracija i približavanje sna Albanaca da se vrate u Evropu, a posebno sam ponosan na neumornu posvećenost podršci Kosovu. Albanija danas uživa zadivljujući ugled u međunarodnoj areni jer smo znali kako da se suočimo sa svim izazovima", rekla je ona.

Baluku je pohvalila rad bivše ministarke i poželela uspeh novom ministru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa