Izbori 2022

Đilas: Ako budemo zadovoljni predlozima evroparlamentaraca, izaći ćemo na izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2021

-

17:06

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Draga Đilas rekao je da iščekuje razgovor sa predstavnicima Evropskog parlamenta u okvru međustranačkog dijaloga i da će izaći na izbore ukoliko do dogovora dođe.

"I sad mi treba da idemo da pričamo s onim ljudima koji nas svaki dan stavljaju na naslovne strane da želimo smrt nečijoj deci i tako dalje. Mi sa njima razgovarati nećemo. Razgovaramo sa evropskim parlamentarcima, videćemo predloge. Daćemo naš stav. Ako predlozi zadovoljavaju, da izbori mogu da budu, fer i pošteni, mi ćemo izaći", naveo je Đilas na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, ukoliko trenutno ne dođe do dogovora, oni će se "na ulici" boriti za svoje zahteve kako bi došli do izbora, na kojima SNS "neće imati šanse".

"Na ulici ćemo se boriti za naše zahteve, doći ćemo do izbora, na tim izborima, to pokazuju istraživanja Demostata, to pokazuje kad šetate po Srbiji, oni nemaju nikakve šanse da na tim izboriima pobede", kazao je predsednik SSP.

On se tokom obraćanja medijima osvrnuo i na požare na deponiji u Vinči do kojih, kako je naveo nije dolazilo dok je on bio na vlasti u Beogradu.

"Nikad se nije zapalila, dođe smeće, dođu buldožeri od 30 tona, dođu posebni koje smo kupili iz Amerike, imaju posebne šiljke, sabijaju to smeće, izbacuje se kiseonik, kad nema kiseonika, ne može da gori, kad se to sabije, stavi se zemlja i šut, ne može nikad, tako se ređaju slojevi smeća", rekao je Đilas.

On je potom kritikovao način na koji se trenutno održava deponija.

"Ne ovo sad, dajete privatnicima da uzmu miljardu i nešto na račun Beograđana i desi vam se to što vam se desi", naveo je predsednik SSP na konferenciji za medije.

Preporuka za vas

Đilas: Na mirnim protestima zahtevaćemo unapredenje izbornog procesa

Komentari (0)

Talk of the town