Izbori 2022

Stranka slobode i pravde predložila da Ponoš bude predsednički kandidat opozicije: "Verujemo da može da pobedi Vučića"

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2022

-

17:53

Stranka slobode i pravde predložila da Ponoš bude predsednički kandidat opozicije: "Verujemo da može da pobedi Vučića"
Zdravko Ponoš - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor stranke Stranka slobode i pravde koji je održao sednicu u Novom Sadu doneo je odluku da partnerima u opoziciji predloži da podrže Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, a potpredsednicu stranke Mariniku Tepić za nosioca liste na parlamentarnim izborima.

"Verujem da Zdravko Ponoš može da pobedi Aleksandra Vučića", rekao je predsednik ŠP Dragan Ðilas novinarima posle sastanka Glavnog odbora koji je bio zatvoren za medije.

On je izrazio uverenje da Ponoš može da pomogne da, kako je rekao, Srbija ozdravi.

"Pokazao je mnogo puta da je častan i pošten čovek sa uspešnom karijerom. On je čovek za koga sam ubeđen da nikad ne bi prekršio zakone i Ustav Srbije. Znam da je častan čovek, sarađivao sam sa njim, verujem u njegovo poštenje, vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo, takmičarsku borbenost, vojnočku disciplnu i patriotizam. Sve su to osobine koje ga čine pravom osobom da pobedi, rekao je Ðilas.

Obrazlažući razloge zbog kojih je Tepić zaslužila da bude nosilac liste na parlamentarnim izborima Ðilas je rekao da se ona za tu poziciju" izborila beskompromisnom borbom protiv korupcije i kriminala otkrivajući najveće afere ove vlasti, svojom borbom za pravdu, za prava svih ugroženih ljudi, ali i obilazeći svaki deo u Srbiji gde je vlast ugrožavala zemlju i vodu i vazduh".

Ðilas smatra da Tepić uživa veliki ugled među građanima Srbije, da je najpopularnija političarka i da je on ponosan što će listu "Ujedinjene Srbije" predvoditi hrabra Marinika Tepić iz naše stranke, rekao je Ðilas.

Nije raspravljano o tome koga će SSP predložiti za nosioca opozicione liste na izborima u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town