Politika

Dačić: Nastavljamo saradnju sa SNS posle izbora, podržaćemo Vučića

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2022

-

17:35

Dačić: Nastavljamo saradnju sa SNS posle izbora, podržaćemo Vučića
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas uoči radnog sastanka stranke da će nakon parlamentarnih izbora nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ali da još uvek razmatraju da li će zajednički nastupiti na predstojećim izborima.

"Mi smo se dogovorili da nastavimo našu koaliciju i posle izbora bez obrzira u kojoj formi ćemo izaći, da li na jednoj listi ili dve liste. Drugo, imamamo zajedničkog predsedničkog kandidata, a o tome da li ćemo nastupiti na jednoj ili odvojenim listama još nismo doneli odluku upravo očekujući da se napravi podrobna analiza šta je bolje, odnosno kako se dobija veći broj glasova, odnosno poslanika", rekao je Dačić.

Potvrdio je da će SPS podržati Aleksandra Vučića kao zajedničkog predsedničkog kandidata, ali da, kako je naveo, kandidatura još nije potvrđena.

Dačić je to rekao posle sastanka sa rukovodstvom gradskih i opštinskih odobra u Novom Sadu iz Severnobačkog, Zapadnobačkog, Južnobačkog i Sremskog okruga, a povodom predstojećeg referenduma i izbora.

"Mi se spremamo i za referendum i za predstojeće izbore. Potrebno je uraditi sve organizacione pripreme, kako bismo ostvarili rezultate koji se od nas očekuju", naveo je.

Dačić pozvao je građane da izađu na referendum u nedelju 16. januara čime će glasati za ustavnu promenu u delu pravosuđa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija