Izbori 2022

Narodna stranka o predlogu da Ponoš bude kandidat za predsednika: Istraživanja su u toku, poštujemo koalicioni sporazum

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

10:14

Narodna stranka o predlogu da Ponoš bude kandidat za predsednika: Istraživanja su u toku, poštujemo koalicioni sporazum
Zdravko Ponoš - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka (NS) saopštila je danas da je putem medija informisana o odluci Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da za predsedničkog kandidata predloži Zdravka Ponoša.

NS u saopštenju podseća da je u Beogradu 26. novembra prošle godine potpisala koalicioni sporazum sa SSP, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, u kojem stoji da će "stranke potpisnice ovog Koalicionog sporazuma konsenzusom izabrati i predložiti kandidata za predsednika Republike".

"S obzirom na to da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, složili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor", navela je NS.

Dodaju da su ta istraživanja u toku, kao i da bi njihovi rezultati trebalo da budu predstavljeni u utorak. 25. januara.

Narodna stranka istakla je da će "nastaviti da poštuje koalicioni sporazum potpisan 26. novembra, kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima", i da zbog toga "neće preduzimati bilo kakve jednostrane korake".

Jedinstvo opozicije je ključna pretpostavka za uspeh na predstojećim izborima, ocenjuje NS i napominje da bi zajednički kandidat za predsednika Republike trebalo da bude osoba za koju se objektivnim metodama utvrdi da ima najveći potencijal da se suprotstavi kandidatu vlasti.

"Odlučivanje po ovom važnom pitanju ne bi smelo biti vođeno bilo kakvim ličnim, partijskim ili drugim posebnim interesima", zaljučila je Narodna stranka.

Glavni odbor stranke Stranka slobode i pravde koji je održao sednicu u Novom Sadu doneo je odluku da partnerima u opoziciji predloži da podrže Zdravka Ponoša kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, a potpredsednicu stranke Mariniku Tepić za nosioca liste na parlamentarnim izborima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town