Izbori 2022

Savez 90/Zelenih Srbije predstavio novog predsednika stranke

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

13:54

Savez 90/Zelenih Srbije predstavio novog predsednika stranke
Savez 90/Zelenih Srbije predstavio novog predsednika stranke - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Savez 90/Zelenih Srbije predstavila je danas na pres konferenciji novog predsednika stranke Stevana Vlajića i najavila učešće na izborima 3. aprila.

Vlajić je rekao da će stranka narednih dana organizovati sastanak, pre svega, sa inicijativom "Ne davimo Beograd", koja im je, kaže, prirodni saveznik, ali i sa drugim zelenim organizacijama, a da će posle toga, za 10-ak dana otkriti ko su njihovi kandidati ili kandidati koje će na izborima podržati.

Kako je rekao, stranka je "vrlo pragmatična" i otvorena za razgovore, kako bi se, kaže, došlo do najboljih kandidata za gradonačelnika, mandatara i predsednika Republike.

"Samo na taj način, svi zajedno možemo da promenimo ovu vlast i implementiramo politike koje su osnova daljeg razvoja", istakao je Vlajić.

On je dodao da je njihov cilj da im se pridruži mnogo lokalnih organizija, kako bi se stvorila jedinstvena zelena lista koja bi bila dovoljno relevantna da izvrši kontrolu izbora i da predstavi svoje ideje građanima.

Cilj je, kaže da se napravi dovoljno jaka stranačka stuktura u svih 175 opština, što je osnovni uslov za dobar izborni rezultat.

Vlajić je odbacio navode da je ta organizacija projekat predsednika Aleksandra Vučića, navodeći da su oni protiv, kako kaže, štetnih poteza Vlade Srbije koji sve dovode u nezavidan položaj.

"Neophodno je široko zeleno udruživanje kako bismo mogli da odgovorimo na izborne izazove, na to što nema slobodnih medija i pluralizma. Moramo da budemo zreli i kooperativni, sujetu da stavimo potpuno sa strane i tako da krenemo za nekim rešenjem", rekao je Vlajić.

Dodao je da žele da zelenu politiku uvedu u institucije sistema i odgovore na probleme u vezi zaštite prirode koji se, kaže, mogu svrstati u tri kategorije: zagađenje vazduha, zagađenje vode i divlje deponije.

Na današnjoj konferenciji predstavljeni su i potpredsednici stranke Tatijana Vasović Novosel, Nenad Milić i Milan Lešnjak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town