Izbori 2022

Šapić za Euronews Srbija: Nemam nikakav problem da Goran Vesić bude na listi za Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2022

-

16:22

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić, potvrdio je u razgovoru za Euronews Srbija da će biti nosilac izborne liste SNS-a za Beograd i kandidat za gradonačelnika.

Šapić je za Euronews naveo da je to bio predlog Aleksandra Vučića, a sada bi trebalo da prođe potvrdu Glavnog odbora stranke.

"Kadidat formalno ne postoji, to je ukinuto pre 15 godina. Ja sam pre za to, ako treba i da se glasa za sve liste, jedna za gradonačelnika jedna za članove parlamenta, ali je nekako uvek nepisano pravilo da onaj ko je prvi na listi slovi za prvog kandidata za gradonačelnika", rekao je Šapić.

Kako je rekao, ovaj predlog sada mora da prođe formalno odluku Glavnog odbora, kao i sve druge liste.

"Biće sastavljena beogradska lista, republička lista. Glavni odbor bi trebalo da bude 11. feburara, a tek nakog toga to postaje formalno", naveo je Šapić.

On je rekao da odluka o nastupanju zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije tek treba da bude doneta u narednih par dana.

"Sada tek ide pravljenje liste kroz opštinske odbore, njihove predloge i tako dalje. To bi trebalo da budu ljudi koji već imaju značaj na lokalnom nivou, neko znanje, preporuku", kazao je Šapić, ističući da će pri donošenju odluka tokom kampanje i nakon izbora za sve predloge koji dolaze "od svih koji žele dobro Beogradu".

Kako je rekao, tim koji vodi Beograd je veliki i još će se videti ko će tačno biti na listi.

"Svi koji su vodili Beograd do sada su imali dobre rezultate i mi ćemo se truditi da to nastavimo", naveo je Šapić.

Aktuelni predsednik opštine Novi Beograd je ipak govorio i o navodima da će se oni koji su sada na vlasti u Beogradu, kao što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić naći ipak na listi za republičke, a ne za gradske izbore.

"Ne znam ništa u ovom trenutku. Nemam nikakav problem da Goran Vesić bude na listi za Beograd", naveo je Šapić.

On je rekao da je u stranci bilo dogovora o izborima na svim nivoima.

"Imaćemo sastanak i stav stranke je da se ne izlazi u javnost sa detaljima, pre sastanka sa Socijalističkom partijom Srbije", naveo je Šapić.

Kada je reč o novoj kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, Šapić smatra da bi trebalo ponovo da se kandiduje.

"On odlučuje, ali moje mišljenje je da mi boljeg od njega nemamo", zaključio je potpredsednik Glavnog odbora SNS.

Komentari (0)

Talk of the town