Izbori 2022

Vučić o kandidatima SNS: Na listi i nestranačke ličnosti - Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Stojan Radenović

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/02/2022

-

22:11

Vučić o kandidatima SNS: Na listi i nestranačke ličnosti - Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Stojan Radenović
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će na izbornoj listi SNS biti matematičar Stojan Radenović, molekularni biolog Jelena Begović, kao i profesorka Danica Grujičić, glumac i režiser Lazar Ristovski.

"Biće još mnogo, mnogo sportista, još mnogo naučnika i privrednika", rekao je večeras Vučić za TV Pink iz Kine odgovarajući na konstataciju da drugi već izlaze sa kandidatima, a da on ćuti, kao i da se pominje da će na listama SNS biti veliki broj intelektualaca, sportista...

Istakao je da će se na listi naći neke nestranačke ličnosti koje nisu iz politike, ali da ne misli da je to jedina prednost tih ljudi.

"Kada imate na listi jednog Stojana Radenovića, najboljeg matematičara i najcitiranijeg, možete reći samo da ste ponosni što ste takvog čoveka privukli. Tog čoveka ne možete da kupite, on je prihvatio da pomogne. Ljudi koji pristanu da pruže podršku i rade sa nama pokazuju jednu ogromnu hrabrost. Videli ste kako su napali Novaka Đokovića, sada je on kriv zato što me je video. To su strašne stvari", rekao je Vučić za Tv Pink.

Kako je rekao, na listi će biti još naučnika, lekara, sportista.

"Vidite Jelenu Begović, žena intelektualac, jaka i stabilna, nikada ne bih rekao da hoće da bude sa nama. Ona je vrhunski naučnik i genije, i ja sam im beskrajno zahvalan. Ja sam razgovarao, sa nama će biti i profesorka Danica Grujičić, i mislim da je to dobra i važna vest, uvek je mnogo radila i bila na strani slobodarske Srbije. Sa nama će biti i Lazar Ristovski, mnogo sportista, ali i naučnika i privrednika", rekao je predsednik SNS.

Takođe, kako je objavio poslanik SNS Vladimir Đukanović, na listi će se naći i džudista Nemanja Majdov.

 

 

Vučić je naveo da su to uspešni i ostvareni ljudi, i da je politika razvoja i politika pristojnosti, nešto što je važno za Srbiju.

Ukratko se osvrnuo i na političke protivnike.

"Ja nemam potrebe da govorim o našim protivnicima, oni sami govore o sebi. Sve što su govorili je kako će nešto da spreče, sruše i unište. Ne postoji nikakva druga poruka", kazao je Vučić nakon obraćanja u Kini, gde je prisustvovao otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

"Prosečna plata 2025. preći će 900 evra"

Predsednik Srbije je u obraćanju rekao da je apsolutno siguran da će biti ostvaren cilj da u 2025. prosečna plata u zemlji pređe 900 evra.

Istakao je da je to cilj i da je sada siguran da će do kraja 2025.godine on biti postignut.

"Jedino što me brine je situacija u svetu. Regionalne probleme, uz sve muke i igranke sa zapada, sve ćemo da prevaziđemo i sve ćemo da izdržimo, ali brine me situacija u svetu, jer ona ruši tržište svega. Naš cilj da u 2025.godini apsolutno siguran da ćemo preći 900 evra", kazao je Vučić za TV Pink.

Izrazio je nadu da će se centralne banke ponašati odgovorno, a Srbija, kaže, mora črsto držati kurs dinara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town