Izbori 2022

Ujedinili se SDS i Demokrate Srbije, Tadić razmišlja o kandidaturi za predsednika države

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/02/2022

-

16:27

Ujedinili se SDS i Demokrate Srbije, Tadić razmišlja o kandidaturi za predsednika države
Boris Tadić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića održala je danas Izbornu skupštinu na kojoj se ujedinila sa Demokratama Srbije i od sada će nastupati kao SDS.

Bivši predsednik Sbrije i lider SDS-a Boris Tadić saopštio je da ta partija izlazi na parlamentarne izbore, ali i da su i dalje otvoreni za dogovor sa drugim opozicionim strankama.

"Mi smo ona stranka koja brani prava svih etničkih zajednica i ne odustaje od oddbrane naših nacionalnih interesa. Ne odustajemo i od naše politike na KiM, ali iznad svega bavimo se jedinim politčki procesom integrisanja zemlje u EU. Samo tamo možemo da odbranimo sve ove nacionalne, identitetske i ekonomske interese naših građana", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, danas su u Srbiji posebno ugrožena prava radnih ljudi.

"Mi ćemo se u narednom periodu boriti za njihova prava i nećemo da dozvolimo da u panedmijskim okolnostima naši radnici mora da rade u pelenama i da ih poslodavci maltretiraju. Želimo da obezbedimo ljudima maksimalnu slobodu i da ih lišimo nepodnošljivog straha vezanog za očuvanje egzistencije", dodao je Tadić.

Na pitanje da li će se kandidovati za predsednika države, Tadić je rekao da njegova odluka zavisi od toga da li će se pojaviti novi kandidati sposobni da, kako kaže, reformišu sistem i isprave sve što će ostati iza aktuelne vlasti.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kazao je da njegova odluka o kandidaturi zavisi i od toga koliko bi ona mogla da doprinese da bude drugog kruga.

Ocenio je da se na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 10 godina nije pojavio veliki broj kandidata, koji bi osvežili i osnažili srpsku politiku i obavljali dužnost predsednika, te da će s toga razmisliti "da li će ipak morati da se kandiduje za predsednika na ovim izborima".

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, Tadić je izjavio da još nije doneta odluka o tome ko će biti na čelu liste za izbore, a da su u toku i dogovori za izbor kandidata za gradonačelnika.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town