Izbori 2022

Božović: Opozicija treba jasno da se izjasni o Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2022

-

13:28

Božović: Opozicija treba jasno da se izjasni o Ukrajini
Balša Božović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović smatra da je odluka sadašnje vlasti u vezi sa "ruskom agresijom na Ukrajinu" pogrešna i da zabrinjava to što se opozicija nije glasnije suprotstavila takvom, kako je ocenio, antievropskom stavu.

Božović poručuje da izbegavanje jasnog opredeljenja o najznačajnijoj bezbednosnoj temi današnjice uoči izbora ne samo da nije mudro, već da može biti višestruko štetno.

"Opozicija treba jasno i nedvosmisleno da ponudi spoljnopolitičku alternativu Vučićevom režimu koji je ovog puta doživeo kolaps pred Evropskom Unijom", naveo je Božović u saopštenju.

Kako je rekao, svako oklevanje da se jasno i glasno osudi ruski režim je podržavanje agresije i udaljavanje od Evropske Unije i zapadnih demokratskih partnera. Božović smatra da je sadašnja vlast pala na testu spoljne politike i da se pokazalo da je "spoljna politika režima od Srbije napravila usamljeno ostrvo u Evropi".

"U vreme kada su se ceo svet i ceo region ujedinili, Srbija je ostala sama, uverena da je obećanje o jeftinom ruskom gasu dovoljno da zameni strateški put Srbije ka EU.

Ruski gas ne može da bude jeftin koliko nas skupo košta trajni gubitak poverenja u Srbiju od naših evropskih saveznika", rekao je Božović i dodao da taj ceh ne smeju da plaćaju građani, nego političari.

Preporuka za vas

Komentari (1)

MARKO PETROVIC

02.03.2022 16:17

Bolje nemoj ti da se izjašnjavaju, cenzus nećete preći

Talk of the town