Izbori 2022

Ujedinjena Srbija prikuplja potpise za kandidatu Zdravka Ponoša

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

16:32

Ujedinjena Srbija prikuplja potpise za kandidatu Zdravka Ponoša
Ujedinjena Srbija prikuplja potpise za kandidatu Zdravka Ponoša - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija Ujedinjena Srbija, koju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka i Pokret slobodnih građana, počela je danas u Beogradu da prikuplja potpise podrške kandidaturi Zdravka Ponoša na predsedničkim izborima 3. aprila.

Okupljeni oko liste "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije" organizovali su prikupljanje potpisa u Cerskoj ulici na Čuburi, gde su podršku Ponošu dali potpredsednica SSP Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik PSG Pavle Grbović, kandidat Ujedinjene Srbije za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković.

Potpis Ponoševoj kandidaturi dali su i profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić, profesor Medicinskog fakulteta Dragan Delić, bivši sudija Zoran Ivošević, akademik Dušan Teodorović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Ponoš je rekao da izbori u aprilu neće biti obični već da će se birati između prošlosti i budućnosti, slobode i neslobode, normalne i nenormalne Srbije.

"U borbi za tu normalnost svi treba da uzmemo učešće", rekao je Ponoš novinarima i dodao da sadašnje stanje u Srbiji ne dozvoljava da se "čovek skloni i da misli samo na sebe".

Nosilac liste Ujedinjene Srbije na parlamentarnim izborima Marinika Tepić rekla je da je Ponoš jedini pravi izazivač vladajućem kandidatu, bez obzira da li će to biti Aleksandar Vučić ili neko drugi.

Tepićeva je rekla da podržava Ponoša jer on ne plaši, ne svađa i ne deli ljude i želi "normalnu Srbiju".

"Svi mi zapravo želimo normalan život, bez podela i zastrašivanja, da svako živi od onoga što najbolje radi, da ne želi da ode iz zemlje u jednom pravcu", rekla je Tepićeva.

Kako je obrazložio Vladeta Janković, on Ponoša podržava jer se bitno razlikuje od sadašnjeg predsednika Srbije, što, kaže, ne priča samo o sebi nego o onome što zanima svakog građanina, a govori "bez patetike, jednostavno i istinito".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town