Izbori 2022

Koalicija oko Borisa Tadića predala listu za parlamentarne i gradske izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

06/03/2022

-

15:10

Koalicija oko Borisa Tadića predala listu za parlamentarne i gradske izbore
Koalicija oko Borisa Tadića predala listu za parlamentarne i gradske izbore - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici koalicije "Boris Tadić - Ajmo ljudi" predali su Republičkoj izbornoj komisji (RIK) listu kandidata za parlamentarne izbore i gradske izbore.

Tadić je rekao da mu je čast što se danas predaje više od 11.000 potpisa i da pred građane izlazi "čista obraza", naglasivši da stvari u Srbiji moraju da se menjaju.

"U Srbiji mora da se menja politička kultura koja je na vrlo niskom nivou i da je sve što je postignuto 5. oktobra poništila današnja vlast", ocenio je Tadić.

Fonet/Milica Vučković

 

On je rekao da su građani uplašeni zbog krize u Ukrajine i da Srbija treba da bude protiv agresije Rusije i podrži teritorijalni integritet Ukrajine, ali da sa svima treba zadržati prijateljske odnose.

Rat može da se prelije na Zapadni Balkan, ocenio je Tadić, navodeći da "pažljivo posmatra" kako vlast "širi paniku", a posle "gasi vatru".

Tadića su podržale Nova stranka, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije i pokret 1 od 5 miliona. Predaji potpisa prisustvovali su Duško Vujošević, Nada Kolundžija, Dragoslav Šumarac, Vida Ognjenović i Aris Movsesijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town