Izbori 2022

Aleksandar Vučić kandidat SNS-a za predsednika Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/03/2022

-

11:36

Aleksandar Vučić kandidat SNS-a za predsednika Srbije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon sednike Predsedništva Srpske napredne stranke saopšteno je da će njihov kandidat na predstojećim izborima 3. aprila biti Aleksandar Vučić.

Potpredsednica SNS i premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da dvoumljenja nije bilo i saopštila da je Vučić kandidat koalcije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", te se zahvalila na podršci Socijalističkoj partiji Srbije, Savezu vojvođanskih Mađara i drugim strankama.

"Kao stranka smo pričali prethodnih nedelja i nismo se dvoumili ko treba da bude naš kandidat. Dela su izabrala kandidata, i ona najbolje govore, govore sve", istakla je ona.

"Kako god da okrenete izbori neće biti laki, izbori nikada nisu igra, izbori su ozbiljna stvar, utoliko mi je draže što je Aleksandar Vučić naš kandidat i što je prihvatio kandidaturu", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će kampanja biti pozitivna, da poštuju političke protivnike.

"Cilj nam je da napravimo istoriju, da odnesemo najubedljiviju pobedu do sada, pobedu u prvom krugu, ne potcenjujući nijednog kandidata", istakla je ona.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Kako je rekla, u istorijsku pobedu veruju iz nekoliko razloga:

“Zato što rezultati govore o tome kakav je Vučić kandidat, zato što je u ovom trenutku najvažnija stabilnost, a dve stvari o kojima ćemo pričati i koje su slika Vučića kao kandidata su upravo mir i stabilnost. Treći razlog je njegova ozbiljnost i posvećenost, i predanost Srbiji, srpskom narodu i građanima Srbije”.

Brnabić je izrazila uverenje da će građani glasati za dela i rezultate, i zato što prepoznaju posvećenost kod predsednika Vučića.

“Da će glasati za neprospavane noći, za svakodnevnu borbu i za punu predanost svih ovih godina. Time ćemo obezbediti da Srbija nastavi da pobeđuje”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da danas, više nego ikada u savremenoj istoriji Srbije, našoj zemlji trebaju snaga, stabilnost, ozbiljnost i sigurnost, a sve to, kaže, predstavlja njihov kandidat - Aleksandar Vučić.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Poručila je da poštuju sve političke protivnike, i da će kampanja SNS biti pozitivna u kojoj će govoriti o rezultatima, o svemu što je Vučić uradio, za šta se borio, ali i o tome šta će raditi u budućnosti i kakva je njegova vizija Srbije,a to je, kaže, Srbija koja pobedujuje u svim oblastima i tamo gde nije, ne samo pobeđivala, nego gde nije ni mislila da može da pobeđuje. Brnabić je ukazala da živimo u teškim, kompleksnim vremenima, u kojima Vučić nudi mir, sigurnost i stabilnost.

Navela je da će predsednička kampanja početi sutra iz Jablaničkog okruga, na skupu u Leskovcu.

Dodala je da će zbog svih političkih dešavanja biti nemoguće voditi kampanju kakva bi se vodila u drugačijim okolnostima, jer će Vučić biti posvećen poslu predsednika, kako bi se sačuvali mir i stabilnost.


“Da bismo Srbiju odbranili od svih pritisaka i nastavili put političke suverenosti i donošenja odluka u interesu građana. Ne levo ili desno, ne istok ili zapad, već u našem ineteresu, za naše građane”, rekla je Brnabić.

"Odmah počinjemo prikupljanje potpisa", rekla je ona i napomenula da je to trebalo da počne u 11.00 sati, ali da se malo kasni zbog obaveza i razgovora koje je Vučih imao sa ambasadorima i drzavnicima.

To govori o tome i kakva će biti kampanja, rekla je Brnabić i ukazala da će Vučihu obaveze prema Srbiji biti na prvom mestu, a na drugom stranka, koalicija i kampanja.

Sednica je održana iza zatvorenih vrata, a predsednik Aleksandar Vučić nešto posle 10 časova stigao je u sedište stranke na Novom Beogradu.

Tanjug/Tara Radovanović

 

U sedište naprednjaka među prvima su stigli Vladimir Ðukanović, Miroslav Čučković, Jorgovanka Tabaković, Branislav Nedimović, Vladimir Orlić, Marija Zdravković, a zatim su stigli i Mirsad Ðerlek, Siniša Mali, Goran Vesić, Maja Gojković, Miloš Vučević, Zlatibor Lončar...


Nakon njih stigli su i Goran Knežević, Jadranka Joksimović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Ana Brnabić, Aleksandar Šapić, Tomislav Momirović...

Za tri sata 110.000 potpisa

Kako saznaje Tanjug u Srpskoj naprednoj stranci, od podneva do 15 časova, prikupljeno je 110.000 potpisa podrške za predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića. Prikupljanje potpisa u gradovima Srbije za kandidaturu Vučića za predsednika počelo je u 12 časova.

Potredsednica SNS Ana Brnabić, predsednik SPS Ivica Dačić i predsednik Saveza vojviđanskih Mađara Ištvan Pastor prvi su svojim potpusima podržali potpisokandidaturu predsednika SNS Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 3. aprila.

Oni su podršku Vučiću pružili u sedištu SNS na Novom Beogradu nakon što je SNS saopštila da je Predsedništvo te stranke doneo odluku da Vučić bude predsednički kandidat koalicione liste "Aleksandar Vučić zajedno možemo sve".

Tanjug/Informativna služba SNS

 

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, danas je dao potpis podrške kandidaturi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

"Predsednik Vučić je, svime što je uradio za Srbiju, bio jedino pravo rešenje za našeg predsedničkog kandidata. Siguran sam da to i većinski naš narod misli i da će to pokazati svojom podrškom na izborima" - izjavio je Šapić,nakon što je potpisao listu podrške za kandidaturu Vučića u Zemunu, a saopštio SNS.

 

Dačić i Pastor razgovarali sa Vučićem

Lideri Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, Ivica Dačić i Ištvan Pastor došli su danas u prostorije Srpske napredne stranke, gde su se nakon sednice Predsedništva SNS, sastali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Dačić i Pastor su ranije u više navrata isticali svoju podršku kandidaturi Vučića za predsednika Srbije.

Komentari (0)

Talk of the town