Izbori 2022

Đilas na skupu koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije": Ukidanjem doprinosa za zdravstvo plate veće za 12 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

21:30

Đilas na skupu koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije": Ukidanjem doprinosa za zdravstvo plate veće za 12 odsto
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" planira da ukine doprinose za zdravstvo i da se taj novac prebaci u plate, što bi značilo da će od prvog dana ove mere sve plate u Srbiji biti veće za 12 odsto, rekao je danas na predizbornom skupu u Smederevu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

"Našom merom će plate porasti odmah, a siguran sam da u razgovoru sa poslovodstvom i mogućnostima da ih oslobodimo različitih parafiskalnih nameta one još mogu da rastu", kazao je Đilas prilikom promocije parlamentarne liste "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije govorio istinu kada je tvrdio da je zbog te mere u Crnoj Gori 50.000 ljudi ostalo bez posla.

"Pokazatelji su suprotni, najveći broj zaposlenih u Crnoj Gori u poslednje četiri godine registrovan je upravo posle te mere, a prosečna plata je čak 686 evra. Kod nas bi minimalna plata odmah skočila na 42.000 dinara, porasla bi kupovna moć, a time i prihod od PDV u budžetu države", rekao je Đilas.

On je Smederevcima poručio da je besmislica tvrdnja predstavnika vlasti da bi koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije" u slučaju dolaska na vlast ugasila Železaru.

"Ovde u Smederevu nalazimo se ispred najvećeg izvoznika u Srbiji. Svaka vlast mora da napravi dobre odnose i komunikaciju sa ljudima koji vode Železaru, zato što je ona jedna od osnovnih pokretačkih kompanija u Srbiji. Železara, Bor, Telekom, EPS sve te najveće firme su šansa za razvoj zemlje", zaključio je Đilas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town