Izbori 2022

Tepić: Da se sprovede pravi Zakon o poreklu imovine

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

18:40

Tepić: Da se sprovede pravi Zakon o poreklu imovine
Marinike Tepić - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić poručila je danas u Smederevskoj Palanci da o korupciji i kriminalu toliko govori zato što, kako je rekla, svaki novac koji je usmeren na "džepove partije i bratije" uzet od usta penzionerima, studentima, roditeljima, poljoprivrednicima.

Tepić je istakla da se lista čiji je nosilac zalaže za povratak pravde, a to, kako je navela, podrazumeva "da svi koji su se ogrešili o Zakon krivično odgovaraju, da oni koji su se ogrešili o ljude budu lustrirani, da se sprovede pravi Zakon o poreklu imovine".

Treći na listi "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić u Mramorcu kod Smederevske Palanke je rekao da je Srbija jaka onoliko koliko je jak srpski seljak.

Prema njegovim rečima poslednji je trenutak da država pomogne poljoprivrednicima, koje je, kako je rekao „odlazeća vlast u poslednjih 10 godina prepustila samima sebi".

"Domaćinstvo Milana Gojkovića iz Mramorca je primer pravog srpskog domaćinstva kome država mora da pomogne i u kome dva brata obrađuju 40 hektara zemlje, proizvode mleko i tove junad", rekao je Aleksić u razgovoru sa meštanima ovog sela.

Dodao je da je problem to što su oni prepušteni sami sebi, plaćaju najskuplje gorivo u Evropi i ne mogu da dođu do veštačkog đubriva neophodnog za proizvodnju.

Kao probleme je naveo i smanjenje subvencija poljoprivrednim proizvođačima, neizvesnost cena njihovih proizvoda u budućnosti, kao i nedostatak adekvatne protivgradne zaštite.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town