Izbori 2022

Građanski demokratski forum ne izlazi na beogradske izbore

Komentari

Autor: FoNet

15/03/2022

-

18:52

Građanski demokratski forum ne izlazi na beogradske izbore
Građanski demokratski forum ne izlazi na beogradske izbore - Copyright Građanski demokratski forum/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Građanski demokratski forum (GDF) saopštio je danas da neće učestvovati na narednim izborima u Beogradu, navodeći da im to "nije bilo volja i namera" već "sticaj nepovoljnih, objektivnih okolnosti".

Povećanje broja neophodnih potpisa pred same izbore sa 1.000 na 3.000 za grad Beograd neminovno dovodi u nepriliku svaku manju i novu političku organizaciju, bez obzira na njene programske i kadrovske potencijale, ocenili su u saopštenju.

"Nema sumnje da su izborni uslovi promenjeni namerno, neposredno pred raspisivanje izbora i da to objašnjava autoritarnu nameru vlasti da eliminiše konkurenciju", ističu u GDF.

Poručuju i da im je žao što lista odličnih pojedinaca, sastavljena za beogradske izbore, neće biti u konkurenciji sa ostalim takmacima i što će birači ostati uskraćeni za stvarnu, konstruktivnu, alternativnu opciju.

"Uz otežavanje uslova koji se odnose na broj potpisa kojim je uslovljena kandidatura, i odnos medija prema autentičnim i programski jasno profilisanim političkim organizacijama nije bio korektan i nije omogućavao javnu artikulaciju dosledne politike", navodi GDF. Iz ove organizacije poručili su da ipak nisu obeshrabreni i da ima nameru da nastavi političko delovanje na istim programskim načelima kao i do sada, "ne podilazeći pragmatizmu, populističkom duhu i naglašenim partikularnim interesima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town