Izbori 2022

Tadić: Potrebno je urediti i institucionalizovati zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

11:30

Tadić: Potrebno je urediti i institucionalizovati zemlju
Tadić: Potrebno je urediti i institucionalizovati zemlju - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je neophodno urediti i institucionalizovati Srbiju, kao i da je mrtva trka ko mu je u izbornoj kampanji veći protivnik - vlasti ili opzicija.

"Svi su mi protivnici, osećam se dobro zbog toga, ali ću u drugom krugu podržati opozicionog kandidata ako bude zastupao proevrosku agendu", rekao je Tadić za Tanjug nakon odluke da ne uđe u trku za predsdničkog kandidata, a na pitanje ko će mu u kampanji biti veći protivnik vlast ili opozicija.

Nosilac liste "Boris Tadić Ajmo ljudi", kaže da protivnike imaju sa obe strane, da mu opozicija šalje botove sa najodvratnijim uvredama i pretnjama, što je stil nekih opozicionih lidera, a da ga iz vlasti napadaju kako kaže lažima poput onih o topljenju tenkova ili da je on stvorio Tomislava Nikolića.

Na pitanje da li je odustajanjem od kandidature razočarao koalicione partnere, kaže da se neko razočarao, ali i da su se predstavnici vlasti i mnogi iz opozicije obradovali, a što sve, kako ocenjuje, svedoči o neobećavajućem stanju našeg političkog društva. Naglasio je da nikada nije rekao da će se kandidovati već da će to možda učiniti u zavisnosti od interesa zemlje, stranke, politike i građana.

Bez rizika nema političkih promena, rekao je Tadić i naglasio da je potrebno očuvati dobre odnose u opoziciji i biti fer i pravi takmičar i prema vlasti.

"Srbija nema bolje rešenje od članstva u EU"

Na pitanje na čiju podršku računa kaže da su to oni glasači koji veruju da Srbija nema bolje rešenje od članstva u EU jer je potrebno urediti zemlju, institucionalizovati je, napraviti normalne banke, nezavisne medije. Dodao je da se sa problemom medija suočavao i kada je bio predsednik jer su njegovi saradnici imali strašnu želju da utiču na njih.

Kaže i da veruje da i među biračima vlasti ima mnogo onih koji bi mu dali podršku, ali se, kako dodaje ljudi opredeljuju prema tome ko ima više moći ili pristupa u medijima. Kaže i da su dobre investicije, da je dobro što su završili putevi, ali navodi da su to oni ti koje su započeli njihovu gradnju, uključujući i most Zemun Borača koji su završili 90 odsto.

Najgore je, kaže, što obmanjuju birače da im je bolje nego što im je bilo, i naglašava da danas za ovu višu platu, koja se pogrešno izračunava, možete da kupite isto, čak i manje u određenim slučajevima kao što su brašno i ulje, kao i u "njegovo" vreme.

O tome u kom pravcu će voditi kampanju kaže da to nije važno već kako doći do građana. Pravac kampanje nije bitan, važno je i doći do medija, rekao je Tadić i izrazio nezadovostvo što mu 90 odsto vremena na nekim gostovanjima potroše na optužbe za prošlost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town