Izbori 2022

Vacić: Pobinuću se za ostvarivanje prava svih ratnih veterana

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2022

-

17:34

Vacić: Pobinuću se za ostvarivanje prava svih ratnih veterana
Miša Vacić - Copyright Tanjug/Informativna služba Srpske desnice/Bojan Savić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Srbije Miša Vacić izjavio je danas da će se, ako pobedi na izborima, pobrinuti za ostvarivanje prava svih ratnih veterana Srbije.

Vacić, koji na izborima nastupa pod sloganom "Srpski patriota", obišao je danas selo Merdare i, kako je saopštila Srpska desnica, heroja Andriju Lukića koji živi u zadnjoj kući u selu na samo pet metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Lukić je, prema navodima Vacića, heroj iz bitke za Paštrik gde je kao pripadnik Prve čete prvog motorizovanog bataljona 549. Motorizovane brigade pokazao veliku hrabrost u izvlačenju ranjenika. Ranjen u gelerom u glavu, ali nikada nije ostvario status ratnog invalida, već ima samo status raseljenog lica.

"Takođe, pobrinuću se da naša deca uče i o herojstvu boraca sa Paštrika kao što uče o herojstvu boraca sa Košara", rekao je Vacić.

Vacić kaže da je Lukić samo jedan od velikog broja ratnih veterana o kojima, kako tvrdi,"država ne brine, a on i danas stoji na straži u zadnjoj kući u Merdaru štiteći centralnu Srbiju od upada šiptarskih šumokradica".

On je takođe rekao da će, ukoliko pobedi na izborima, država vratiti autobuske linije u Merdare i druga sela uz administrativnu liniju i da će te linije biti subvencionisane kako bi se sprečio dalji odliv stanovnika, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town