Izbori 2022

Branka Stamenković: Briselski sporazum se mora poštovati ili poništiti

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2022

-

19:05

Branka Stamenković: Briselski sporazum se mora poštovati ili poništiti
Branka Stamenković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat koalicije "Suverenisti" za predsednika Srbije Branka Stamenković izjavila je da se Briselski sporazum, koji je postinut između Beograda i Prištine, mora poštovati ili poništiti.

"Ukoliko se hitno ne formira Zajednica srpskih opština, Srbija treba da Briselski sporazum sa Prištinom proglasi ništavim, zbog neispunjenja Prištine i nakon toga da donese zakon o Kosovu i Metohiji, kojim će na duge staze rešavati problem srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini. Dok je na snazi Rezolucija 1244, Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije", naglasila je Stamenkovićeva.

Kandidat "Suverenista" za gradonačelnika Beograda Vojin Biljić rekao je da se izbor nosilaca pravosudnih funkcija mora rešavati na drugačiji način.

"Ako izborni sistem ne sprečava krađu, to znači da je taj izborni sistem loš i da ga treba menjati. 'Suverenisti' će rešiti haos koji vlada u pravosuđu. Kroz analize, kojima se Ministarstvo pravde nikada ni za vreme jedne vlasti nije bavilo, 'Suverenisti' će postaviti sistem izbora sudija i tužilaca na način da za sudije i tužioce biramo najbolje kadrove koji mogu da se odupru pritiscima, ali koji ispunjavaju stručne i moralne zahteve neophodne za vršenje tih funkcija", rekao je Biljić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town