Izbori 2022

Brnabić: Vreme je da vratimo Beograd na svetsku mapu i arheologije i kulture

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2022

-

19:52

Brnabić: Vreme je da vratimo Beograd na svetsku mapu i arheologije i kulture
Brnabić: Vreme je da vratimo Beograd na svetsku mapu i arheologije i kulture - Copyright TANJUG/ GO SNS

veličina teksta

Aa Aa

Kandidati na listi "Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve" Ana Brnabić, Bojana Višekruna, Miroslav Kočić, Sanja Kerkez i Marko Čkonjević obišli su arheološki lokalitet Belo brdo u Vinči, jedan od najznačajnijih svetskih i evropskih lokaliteta.

Kako je saopštio Gradski odbor SNS Beograd, Bojana Višekruna je podsetila da se prošle godine počelo sa realizacijom kapitalnog projekta rekonstrukcije i revitalizacije arheološkog lokaliteta Belo brdo u Vinči.

Više od tri miliona evra uloženo je u sređivanje lokaliteta koji je decenijama bio zanemaren.

Miroslav Kočić je pojasnio da se u ovom trenutku jedno od najvećih bogatstava Srbije, a to je kulturno nasleđe ove zemlje, revitalizuje i izrazio nadu da će postati ponovo jedan od najbitnijih tačaka kako u edukaciji tako i u turizmu i u kulturi.

"Vreme je da vratimo Beograd na svetsku mapu i arheologije i kulture i kao grad koji može najviše da ponudi evropi i svetu. Dela govore, a zajedno apsolutno možemo sve", zaključila je Ana Brnabić.

Kandidati su se složili da će od ovog ulaganja najveću korist imati meštani Vinče, odnosno opštine Grocka, pa onda Beograda i Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town