Izbori 2022

Ponoš: Ne postoji plan B, još jedan mandat trenutne vlasti Srbija neće izdržati

Komentari

Autor: FoNet

28/03/2022

-

19:54

Ponoš: Ne postoji plan B, još jedan mandat trenutne vlasti Srbija neće izdržati
Zdravko Ponoš - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat opozicione koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je večeras da nema "plan B" u slučaju da ne uspe na izborima, jer se uključio u "sklanjanje sadašnje vlasti, čiji još jedan mandat zemlja ne bi mogla da izdrži".

Ponoš je, u gostovanju na Radio-televiziji Srbije, istakao da je kandidaturu prihvatio uz uslov da "on bude on", a ne neki član neke partije.

Rekao je da se zalaže za to da Srbija bude dovršena država, "što sada nije".

Verujem da ova vlast nije imala lošu nameru, imala je lošu organizaciju, ocenio je Ponoš, uz poruku da će posle izbora 3. aprila, kakav god rezultat bio, svakog moći da pogleda u oči, a da je predsedničku kandidaturu prihvatio jer smatra da je to gest patriotske obaveze i patriotski čin.

Ponoš je, komentarišući odnose u regionu, konstatovao da su oni gori nego pre 10 godina i da je zbog toga "apsolutno protiv ideje o srpskom svetu, koja se zagovara iz Beograda, i protiv jednog vođe", ali je za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

"Srbi u regionu treba da tamo ostvaruju svoja prava, a ne da ih podbunjuju iz Beograda", rekao je on i ukazao da treba omogućiti školovanje studenata u Srbiji.

Na pitanje o rešenju kosovskog problema, Ponoš je podsetio da je u njegovom zavičaju, Kninskoj krajini i severnoj Dalmaciji, to oduvek bilo pitanje identiteta i da to nije nešto što treba da se rešava sad, hitno i trajno.

"Treba polako, u interesu našeg naroda. Kosovo nije pitanje jedne generacije, nego našeg identiteta stolećima. To pitanje mora da se rešava, ali ne treba da žurimo, nemamo karte u rukama", upozorio je Ponoš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town