Izbori 2022

Dačić: Ova kampanja nam je najbolja od 2000. godine

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

22:34

Dačić: Ova kampanja nam je najbolja od 2000. godine
Dačić: Ova kampanja nam je najbolja od 2000. godine - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je večeras za da je zadovoljan izbornom kampanjom za predstojeće izbore 3. aprila u Srbiji, naglasivši da kampanja nikad nije bila bolja posle 2000. godine.

"Imali smo veliku posetu na skupovima, stvorila se dobra atmosfera. Od početka kampanje smo otvoreno rekli ko je naš kandidat za premijera. Kada idete na parlamentarne izbore, treba da kažete ko vam je kandidat. Ali, imate Dragana Ðilasa, koji nije kandidat ni za predsednika, ni za premijera, ni gradonačelnika. Ako imate lidera koji nije u stanju da dobije nešto na izborima, onda je pitanje da li može da bude lider", kazao je Dačić za Tanjug, upoređujući situaciju sa izborima na Zapadu, gde se, kako je rekao, uvek zna ko je kandidat za premijera.

Kada je reč o politici socijalista, Dačić kaže da osnova politike SPS ima dva stupa - patriotski i socijalistički.

"Patriotski stub je nešto što treba da bude zajedničko za sve stranke. Mi smatramo da nikada ne treba da priznamo nezavisnost Kosova, i da treba da nastavimo sa politikom povlačenja priznanja kod drugih država. Protiv smo ulaska u NATO, jer mislimo da oni koji su nas bombardovali su zločinci i da će ih nekad stići kazna, ovozemaljska ili onozemaljska", naveo je on.

Kada je reč o socijalističkom stubu, Dačić je rekao da je isti kao i svuda u svetu.

"Želimo socijalnu pravdu, da ljudi žive od svog rada, da se zna stepen radničkih prava...Takođe, treba izjednačiti prava muškaraca i žena, treba izjednačiti plate. Žene imaju manje plate. Osam odsto je manja plata na osnovu rodne pripadnosti u Srbiji, a u Evropi 15 odsto. Takođe, smatramo da besplatno školovanje i besplatno zdravstvo treba da budu trajne vrednosti", dodao je on.

Kada je reč o glasačima, Dačić navodi da ne želi da zove ljude da glasaju za njega.

"Ja nemam nameru da zovem ljude da glasaju za mene, već da glasaju za sebe, da vide da li im odgovara ono što ja govorim. Ako oni to žele, treba da daju podršku da bih mogao da pomognem", naveo je Dačić.

Pitanje ekonomskog razvoja mora da ide paralelno sa pitanjem socijalne pravde, ekologije, dodaje on.

"Srbija ne može da bude zemlja šoping molova. Ekonomsku politiku bismo više odvojili po principima socijalne pravde, na način da bogati plaćaju više, i da se taj novac koristi za socijalne potrebe građana, kao što je to svuda u svetu. Protiv smo privatizacije pojedinih sektora", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town