Izbori 2022

RIK: Na biračkom mestu u Surdulici polomljena biračka kutija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/04/2022

-

15:30

RIK

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je na izborima do 14 sati glasalo 31,56 odsto upisanih birača, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.

On je, na četvrtoj konferenciji za novinare Republičke izborne komisije (RIK), naveo u Vojvodini je glasalo - 34,09 odsto upisanih birača, u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji - 31,94 odsto, u južnoj i istočnoj Srbiji 32,91 odsto i u Beogradu - 28,64 odsto upisanih birača.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da izborni proces protiče u demokratskoj i fer atmosferi i da nisu uočene veće nepravilnosti.

"Zabeleženo da su povećani redovi na svim biračkim mestima. Glasa se za izbore za predsednika, izbore za parlament, za odbornike grada Beograda i to je okolnost koja stvara veće gužve. Na jednom biračkom mestu u Surdulici jedan birač polomio kutiju za glasanje. Nadležni organi su reagovali i biće priveden pravdi", naveo je Dimitrijević.

Na konstataciju novinara da iz posmatračke misije stižu podaci da ima nepravilnosti, on je rekao da RIK te informacije od posmatrača nije dobio.

Za napade na lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavla Grbovića u naselju Nova Galenika i poslanika SNS Batu Jugovića u Čačku kaže da su bili van biračkog mesta.

Sve o izborima u Srbiji iz minuta u minut pratite na Live blogu. 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town