Izbori 2022

Đilas: Predali smo prigovore, izbori u Beogradu moraju da se ponove na više od 250 mesta

Komentari

Autor: euronews Srbija

06/04/2022

-

19:51

Đilas: Predali smo prigovore, izbori u Beogradu moraju da se ponove na više od 250 mesta
Euronews/Printscreen - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Lider Stranke slobode i Pravde Daragan Đilas je rekao da su predati prigovori za izbore u Beogradu. On tvrdi da izbori u glavnom gradu "moraju da se ponove na preko 250 mesta". 

“Druga opcija je da umesto ponavljanja na tih 20 odsto birališta imamo nove izbore u Beogradu do kraja godine. Volja građana mora da se poštuje”, napisao je Dragan Đilas na Tviteru. 

Podsećamo, juče je održan sastanak opozicije, a tema su bili izbori u Beogradu. Sastanku su prisustvovali predstavnici lista Ujedinjeni za pobedu Beograda, NADA, koalicije Moramo, stranke Zavetnici, koalicije Dveri-POKS, i koalicije Ajmo ljudi. 

Đilas je posle sastanka rekao da su obavešteni da 135 biračkih mesta nije uneto u preliminarne rezultate GIK-a i da na njima glasa oko 100.000 ljudi. Kako kaže, podaci GIK-a se zasnivaju na 88,65 odsto unetih zapisnika u statističke podatke.   

"Mi smo prikupili sve zapisnike, kada ne bi bilo ponavljanja izbora, odnos vlasti i opozicije po broju mandata bio bi 55-55. Obzirom da će se na nekim mestima ponavljati izbori, to može da se promeni", rekao je Đilas. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town