Izbori 2022

Nikodijević (SPS): Spremni za saradnju sa SNS, ukoliko nas budu pozvali

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2022

-

15:32

Nikodijević (SPS): Spremni za saradnju sa SNS, ukoliko nas budu pozvali
Nikodijević (SPS): Spremni za saradnju sa SNS, ukoliko nas budu pozvali - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Nikola Nikodijević izjavio je danas da je ta stranka spremna da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Vladi Srbije, ukoliko ih iz te stranke budu pozvali, ali da bi prvo trebalo sačekati konačne rezultate izbora.

"Dobro smo radili zajedno sa SNS i uradili smo velike stvari za ovaj grad i državu. Naravno, SNS je apsolutni pobednik izbora i na njima je da odluče sa kim će želeti da budu u koaliciji, ali mi smo spremni da nastavimo saradnju sa njima, jer smatramo da zajedno možemo da uradimo mnogo toga u zemlji", poručio je Nikodijević dodajući da ne želi da se bavi drugim spekulacijama.

On je rekao i da je veoma zadovoljan rezultatima izbora, a posebno istorijskom pobedom zajedničkog kandidata SNS i SPS za predsednika Aleksandra Vučića u prvom krugu izbora. Nikodijević je naveo da je gotovo 2,3 miliona glasova neverovatan rezlutat, koji govori da građani prepoznaju politiku kakvu su zadnjih godina vodili SNS i SPS, i sve što su uradili u Srbiji.

"Uradili smo velike stvari, napravili ogroman iskorak i građani su to prepoznali", rekao je Nikodijević.

Prema preliminarnim rezultatima, SPS je na izborima za poslanike Narodne skupštine osvojio 11.43 odsto glasova odnosno 32 mandata, dok sa procentom od sedam odsto ima osam odbornika u Skupštini Grada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town