Izbori 2022

Ponoš: Neću se učlaniti ni u jednu od postojećih stranaka, moje bavljenje politikom zavisi od tri pitanja

Komentari

Autor: FoNet

08/04/2022

-

18:37

Ponoš: Neću se učlaniti ni u jednu od postojećih stranaka, moje bavljenje politikom zavisi od tri pitanja
Ponoš: Neću se učlaniti ni u jednu od postojećih stranaka, moje bavljenje politikom zavisi od tri pitanja - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da posle napuštanja Narodne stranke ne planira da se učlani ni u jednu od postojećih stranaka, pa ni u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa.

"Jedan od razloga što prethodnih dana nisam javno istupao je i taj 'slon u sobi', pitanje šta ću dalje. Sasvim sigurno znam šta neću. Iz Narodne stranke sam već izašao. Vidim da su već počela govorkanja da ću preći u Đilasov SSP. Neću preći ni u jednu od postojećih stranaka", objasnio je Ponoš.

Kako je istakao, njegovo buduće bavljenje politikom će zavisiti od odgovora na tri pitanja: s kim, sa čim i u kojoj formi, "pod uslovom da svi tom poslu pristupimo odgovorno".

"Trenutno na ta pitanja nemam odgovor", izjavio je Ponoš za NIN, koji će integralni intervju s njim objaviti u prvom narednom broju, 14. aprila.

Oko 700.000 gasova, koliko je dobio na predsedničkim izborima posle samo četiri nedelje kampanje, za Ponoša su, ipak, dokaz nekih promena u Srbiji.

"Sada čujem da neki (iz opozicije) kažu: dobro, ovo nam je bila pokazna vežba za budućnost, nešto smo naučili, a mislim se - ako si ti učio na tome da izneveriš očekivanja birača, to je nepristojno i nekorektno prema samim biračima. Na drugim mestima se uči, na izborima se bori", poručio je Ponoš. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town