Izbori 2022

Gojković: Podjednako su nam daleki Đilas, Moramo, Mihailović

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2022

-

14:05

Gojković: Podjednako su nam daleki Đilas, Moramo, Mihailović
Žika Gojković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik dela POKS-a Žika Gojković ponovio je danas da neće sarađivati sa delom opozicije na novou Beograda i da su mu podjednako daleki "Ujedinjeni za pobedu opozicije" i "Moramo", kao i deo POKS-a koji vodi Vojislav Mihailović.

Gojković je to rekao za TV Prva odgovarajući na pitanje da li mu je veći problem deo POKS-a koji je na izbore izašao sa koalicijom NADA ili koalicija oko Dragana Ðilasa i "Moramo".

"Jedni su daleki iz ideoloških razloga, a drugi su prevaranti", rekao je Gojković.

On je dodao da su biračima obećali treći put, odnosno ujedinjenje monarhista.

"Nije pitanje kome će POKS dati većinu već ko je za program za koji se POKS zalaže", rekao je Gojković i dodao da neće da sarađuje sa onima koji su 10 godina vodili zemlju, a zbog kojih, kako kaže, SNS ima ovoliki broj glasova.

"Nama su daleko i jedni, i drugi. Da se udružimo sa njima da bi dosao Boris Tadić ili Dragan Ðilas. Rekao sam da sa takvim ljudima neću imati saradnju", istakao je Gojković.

Kazao je da će imati saradnju sa ljudima sa kojima može da se ujedini patriotski i monarhistički blok.

"Samo Boško (Obradović) i ja smo ostali uz tu ideju i nastavićemo tako da radimo, to je tezi put", rekao je Gojković.

Na pitanje kako vidi to što je njihov koalicioni partner, lider Dveri Boško Obradović učestvovao na sastanku sa opozicijom u Beogradu, Gojković je rekao da deo POKS-a koji on predvodi nije, ali da poštuje Obradovićevu odluku da vidi o čemu se radi.

Gojković je ocenio i da je to bila odluka privremenog karaktera i da Obradović neće sarađivati sa delom opozicije među kojima su UPS ili koalicija "Moramo".

Rekao je da je POKS tokom izborne kampanje dobro sarađivao sa Obradovićem i da je ta saradnja ostala i dalje.

Komentari (0)

Talk of the town