Izbori 2022

Ružić: Rano je govoriti o budućim koalicijama

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

18:45

Ružić: Rano je govoriti o budućim koalicijama
Branko Ružić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je danas da je rano govoriti o tome da li će SPS biti u vlasti ili ne i dodao da su socijalisti izuzetno zadovoljni što su deo pobedničkog tima na izborima.

Ružić je novinarima nakon otvaranja nove zgrada Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu kazao da sledi ponavljanje izbora na nekim biračkim mestima, nakon čega je po zakonu rok za konstituisanje parlamenta 30 dana.

„Izražavamo veliko zadovoljstvo što smo deo pobedničkog tima, što je predsednik Aleksandar Vučić izabran u prvom krugu i time što je taj politički korpus glasova koji insistira na državotvornosti, stabilnosti, miru, odneo jednu veliku prevagu", kazao je Ružić.

Dodaje da je SPS sačuvao broj mandata u parlamentu, a da je istodobno povećao i procenat, i apsolutni broj glasova za 100.000.

"Relaksirani smo, videćemo kako će se stvari odvijati, ali ono što je činjenica jeste da pobednička stranka - SNS i njen lider Aleksandar Vučić jesu vlasni da pokrenu sve inicijative i razgovore", navodi Ružić.

Kaže i da nije primetio u većoj meri kritike od strane članova SNS-a i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Na pitanje da prokomentariše kritike Ane Brnabić koja je kampanju SPS na republičkim izborima nazvala "vrstom izdaje tima", Ružić je ponovio ''''da mu je velika čast da je SPS manjinski deo uspešnog tima u proteklih 10 godina''''.

"Naravno da je moguće ocenjivati tu dozu lojalnosti i korektnosti u dosadašnjoj istoriji bitisanja SPS na političkom nebu. Velika je čast biti deo tima i to što smo postigli svi zajedno odlične rezultate. Jedan od najboljih pokazatelja je i pobeda predsednika Vučića u prvom krugu i 2017, a čini mi se i 2022", navodi Ružić.

Na pitanje da li je došlo do komunikacije lidera SNS i SPS, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, Ružić je rekao da to ne zavisi od njega i da njih dvojica odlučuju o tome.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Talk of the town