Izbori 2022

RIK odbacila još 12 prigovora koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije"

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

23:44

RIK odbacila još 12 prigovora koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije"
RIK odbacila još 12 prigovora koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija odbacila je večeras 12 prigovora koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i jedan prigovor birača na rešenja opštinskih izbornih komisija (OIK) kojima su odbijeni zahtevi za poništavanje glasanja na 13 biračkih mesta u Zemunu, Mionici, Kraljevu, Beloj Palanci, Loznici.

Obrazloženje za odbacivanje osam prigovora je da su podneti od strane neovlašćenih lica, a četiri nisu usvojena, odnosno odbačeni su kao neosnovani.

Prigovor koji je podneo birač Ljubinko Košanin u vezi sa biračkim mestom u selu Lopatnica kod Kraljeva, koji je ranije podneo prigovor da su mu ugrožena prava zbog jednog od članova biračkog odbora, odbačen je kao neblagovremen.

Na večerašnjoj sednici, Republička izborna komisija je donela i rešenja o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za predsedničke ponovljene izbore koji će se održati u subotu, 16. aprila.

Takođe, RIK je usvojio i rešenje o imenovanju članova u stalnom sastavu na ponovljenim izborima za gradske odbornike na opštini Stari grad u Beogradu, koji će se održati u subotu.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Bagoje

14.04.2022 23:16

Jel I I pre dva mandata? Popis I potpis.......

Talk of the town