Izbori 2022

GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

22:46

GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta u Beogradu
GIK: Poništeno glasanje na još dva biračka mesta u Beogradu - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je večeras rešenja kojima se poništava glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila na biračkom mestu 37 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu 7 u opštini Rakovica.

GIK je na večerašnjoj sednici usvojila prigovor liste "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi" podnet na glasanje na biračkom mestu broj 57 (MZ "Vojvoda Putnik-2) u Gradskoj opštini Zvezdara.

Prigovor se odnosi na to da prilikom predaje neophodne dokumentacije na tom biračkom mestu nema obaveznog kontrolnog lista, dok u zapisniku piše da ima, čime je, kako se navodi, birački odbor prekršio važeće uputstvo za sprovođenje izbora i odredbe o pravilu rada biračkih odbora.

Takođe, usvojen je prigovor liste Ujedinjeni za pobedu Beograda na glasanje na biračkom mestu (DU "Kanarinac") u Gradskoj opštini Rakovica.

U tom prigovoru je navedeno da su prilikom uvida u materijal nakon glasanja na tom biračkom mestu koordinatori GIK, predsednik biračkog odbora i zaposleni u Stručnoj službi utvrdili da se u izbornom materijalu nalazi kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije koji nije potpisan od strane prvog birača čime nisu bili ispunjeni uslovi za otvaranje biračkog mesta i početak glasanja.

GIK je na sednici kao neosnovan odbila 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town